קרקרים

כשמכינים את הקרקרים בפעם הראשונה וטועמים אותם (תיזהרו זה ממכר) מבינים למה כדאי להשקיע ולהכין קרקרים בבית. הטעם, הריח, הפריכות ובכלל אינם משתווים לשום קרקרים שתקנו בקונדיטוריה או חנות מתמחה.

12800297_10207105137721646_3083623654767559370_n

….."את לא נורמאלית? השתגעת? מי מכין קרקרים? קרקרים קונים לא מכינים"…. רק מי שלא טעם את הקרקרים האלה יכול לחשוב כך. גם ליאת חשבה כך. עד שטעמה אותם. עד שהבינה למה כדאי ושווה להשקיע בהכנת קרקרים "הום-מייד".

למצרכים:

500 גרם חמאה

500 גרם גבינה 9%

60 גרם שמן זית

200 גרם שמנת מתוקה

30 גרם מלח

2 כפיות סוכר

2 כפיות אבקת אפיה

1 ק"ג קמח

מעל:

200 גרם שומשום

להכנה:

במיקסר עם וו גיטרה ללוש את כל המצרכים (פרט לשומשום) עד שיתאחדו. (אני אוהבת ללוש קודם את הרטובים ובסוף להוסיף את היבשים). לשים במקרר לשעה.

לחלק את הבצק לשישה כדורים בגודל שווה.

12799207_10207105137761647_6649149657172662524_n

להניח נייר אפייה על משטח עבודה ובעזרת מערוך לרדד את הבצק על הנייר אפיה. לרדד את הבצק עד שיהיה בעובי של 2-3 מ"מ.

12795513_10207105133321536_4525196941952824898_n

לפזר מעל שומשום בנדיבות ובעזרת המערוך לרדד ולהדביק אותו לבצק. חשוב לשים לב שעובי הבצק צריך להיות אחיד.

12795367_10207105132161507_4370954871152005124_n

לשים את הנייר אפייה עם הבצק בתוך תבנית אפייה ולחתוך מעוניים.

12799322_10207105132921526_340947046122038054_n

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שיזהיבו.

12801594_10207105131881500_7485521245087874263_n