לפני ארבע שנים הבנתי שאין מנוס, גלוטן ואני זה לא סיפור אהבה וסוכר סתם מיותר,
במשך שלוש שנים טובות חייתי בשלום ובטוב חיים ללא גלוטן וללא סוכרים,
מאז ועד היום ישנה צנצנת גדולה במדף מעל השולחן הטורקיז במטבח ממש באמצע בין התמרים שיבולת השועל והיא מלאה בקרקרים של גבירה.
באי הבית כבר רגילים וכך גם הלקוחות מ"מועדון ארוחת הבוקר" שלי ועכשיו נוספו גם תלמידי הקורס בנומרולוגיה, כי לאן שאני הולכת הם באים איתי, לצידם תמיד מגיעה אותה גבינה והיא מושלמת אבל לא ממש רזה,
לאחרונה הכרתי את אורית שחר והיא טבעונית וממנה למדתי להכין מטבל שמנת על בסיס קשיו וממש ממש אהבתי מאחר וחצי בית כאן עם רגישות ללקטוז זה היה אחלה פתרון.
לכבוד חג הנטיעות וליד הפירות המתוקים וכל הקינוחים צריך קצת לאזן בנשנוש מלוח ושיהיה גם בריא,מעניקה לכם באהבה שני מתכונים.
קרקרים פיצוחים ללא גלוטן וללא סוכר
המצרכים הדרושים:
3/4 כוס שומשום מלא
1/2 כוס חמניות
1/2 כוס זרעוני פישתן
2 כוסות קמח אורז מלא
כף זעתר
3 כפות שמן זית
מעט מלח.
2 – 21/2 כוסות מים
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים מוסיפים שמן ומים ומערבבים.
מניחים ניירות אפיה על שתי תבניות תנור ממתכת ושופכים חלק מהתערובת ומשטחים בעזרת כפות ידיים שהורטבו מראש.
מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות ואחרי כחמש דקות חורצים את הבצק לאורכו ולרוחבו ויוצרים קרקרים.
ממשיכים לאפות עד להשחמה, מצננים ומכניסים לצנצנת עם אזהרה לא לגמור לבד.
אצלי על יד הקרקרים מוגשת גבינה בולגרית רכה ונימוחה ועכשיו גם המטבל הנפלא הזה.
מטבל שמנת על בסיס קשיו:
המצרכים הדרושים
1 כוס קשיו
1/2 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
1/4 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית של חומץ תפוחי עץ
1/2 כפית מלח ולהוסיף לפי הטעם
אופן ההכנה
משרים את הקשיו במים למשך ארבע שעות
סוחטים ומוסיפים מים ואת כל שאר החומרים,
טוחנים בבלנדר עד לתוצאה של ממרח .
להמליח לפי הטעם, ניתן להוסיף עשבי תיבול.
בלוגרית לייף סטייל אופנה ועיצוב, לבלוג של גבירה ולקוביץ
להצטרפות למועדון ארוחת הבוקר של גבירה
לחנות של גבירה