לפעמים מתחשק לנשנש אבל כמי שחשוב לה מה מכניסים לגוף חיפשתי קרקר ללא קמח חיטה השתמשתי בקמח עדשים כתומות וקמח חומוס.
שני הקמחים מצויינים למתכון תופתעו כמה טעים לנשנש עם מעט טחינה /גבינה מלוחה /צהובה ….
קרקרים שמכינים ב5 דקות ואופים 20דקות.
המתכון:
1 כוס קמח עדשים כתומות/או קמח חומוס
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח הימלאיה.
לפיזור מעל:מלח,שומשום,קמח,קימל,אבקת שום.
האופן:
בקערה אחת בלבד
מערבבים הכל לעיסה אחידה.
1)מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי דק 3מ"מ
2)לפזר מלח גס ,וזרעים שאוהבים…ולפני שחורצים להניח נייר אפיה ועם מערוך לעבור מעל כדי שהזרעים והמלח שפיזרנו ישקעו מעט בבצק.
3)עם גלגלת פיצה נחרוץ מלבנים או ריבועים בגודל שנרצה.
4)למשוך את הנייר עם הבצק המרודד לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש. 180° כ-20 דקות.
לטרוף…