בשבילם זו ארוחת ערב טעימה ומזינה
בשבילך זה גאלט ברטונה כלומר, קרפ מברטאני צרפת.
והוא בא טוב: בוקר, ערב, שבת בבוקר.
כמה רע יכול להיות בקרפ אחד דקיק מקמח כוסמין בריא ?
חמים ממולא בגבינות או גבינות וביצים.
דבש מישהו?
ואפשר גם בגרסה טבעונית !!!
הקרפ הזה ,מוצאו בברטאני בצפון מערב צרפת .
שם הוא נקרא גאלט (galette) והגרסה המקורית כוללת פרוסות נקניק מקומי, גבינות וביצים.
ארוחת בוקר מלאה ומשביעה.
הערה לגבי עובי הקרפיםֿ
אם מפחיתים את כמות המים ביחס לקמח מקבלים קרפ שהוא דחוס יותר , עבה יותר , אני פחות אוהבת. במקרה זה, אתם מוזמנים להפחית 1/3 מכמות המים במתכון.
הקרפ במתכון מתקבל דקיק יותר ובדוגמא של ״תחרה״.
לאחר הכנת קרפ ראשון אפשר לראות אם אתם אוהבים את הקרפ כמו שמתכון, אם לא , אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח כוסמין ולטרוף היטב.
אז תנו לי יד ובואו נעבור לברטאני לשעה קלה אחת.
יאללה,
ל-10 קרפים בקוטר של כ- 20 ס״מ
1 כוס קמח כוסמין + 2 כפות
1 ביצה בגודל בינוני
1 + 2/3 כוסות מים קרים כקרח
¼ כפית מלח
1 כף סוכר
1 מחבת נון סטיק בקוטר של 20 ס״מ . (במחבת קטנה יותר יתקבלו יותר קרפים קטנים יותר).
לגרסה הטבעונית – להמיר את הביצה בעוד ¼ כוס מים .
לקערה יש להוסיף את הקמח, הסוכר והמלח ולטרוף ביחד היטב עם הביצה.
אפשר להשתמש במזלג, עדיף במטרפה.
להוסיף את המים ב-4 שלבים, כשבין שלב לשלב ממשיכים לטרוף היטב ולאחד את הבלילה ללא גושים.
התערובת הסופית חייבת להיות חלקה וללא גושים.
אם יש ספק, כדאי להעביר במסננת דקה ולסנן את התערובת.
עדיף ורצוי להכניס את התערובת לקירור במשך כשעה עד לילה .
אם אין זמן, יש להשתמש במי קרח לבלילה.
לטיגון
טובלים נייר סופג במעט שמן או חמאה מומסת ומנגבים את המחבת כל 2-3 קרפים.
לחמם מחבת נון סטיק , בקוטר של כ – 20 ס״מ על להבה גדולה.
לשמן.
משתמשים במצקת בינונית .
אל דאגה , הקרפ הראשון תמיד יוצא פחות טוב, וזו גם הזדמנות לדעת כמה נוזל יש למלא במצקת.
ביד אחת מרימים בזהירות המחבת החמה, ביד שנייה יוצקים את הבלילה ומיד מתחילים לסובב את המחבת מצד לצד, כך שהבלילה מתפרסת על פני המחבת, אם יש ״חורים״, מתקנים בתוספת טיפות בלילה.
חשוב וכדאי שהבלילה תהיה דקה מאוד.
ממתינים, בערך כ-2 דקות ולא נוגעים !!
לאט לאט רואים שהשוליים נפרדים והקרפ מתמצק .
בעזרת מרית מתחילים להרים את שולי הקרפ והופכים אותו.
בשלב זה אפשר להחליט שמשאירים את הקרפ כמו שהוא ואפשר להגיש אותו עם סילאן, דבש, פירות, שמנת חמוצה, או סתם כמו שהוא.
אפשרי גם קרפ ממולא אבל חובה להכין את החומרים מבעוד מועד.
מיד לאחר שהפכתם את הקרפ לצד השני :
א. לפזר גבינה מגוררת לקפל את שולי הקרפ כמו בתמונה ולאפשר לגבינה לימס.
ב. אפשרי מעל הגבינה להוסיף ביצה , ממליחים ומפלפלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומאפשרים לביצה לההתקשות חלקית במשך כ-5 דקות.
ג. אפשרי להוסיף פרוסות עגבנייה דקות ועיגולי מוצרלה קטנים.
ד. כל תוספת אחרת שאהבתם.
אפשרות אחרת היא , להוריד את הקרפ מהאש.
למלא אותו בתערובות השונות , לקפל כמו קלצונה ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כמה דקות , רק עד שהגבינה נמסה או הביצה מתקשה.
יאללה, תיהנו. אני נהניתי.