קרפלך

חייבים לשמר את המסורת.

בחורה עם מחשב נייד

מגש קרפלח

לבצק:

3 כוסות קמח
2 כפות שמן
1 ביצה
1 תפוח אדמה  מבושל (קצת יותר גדול מביצה)
1/2 כוס מים ממי הבישול של תפוח האדמה
מלח
מילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון

2 בצלים חתוכים ומטוגנים ב2 כפות שמן,

מלח ופלפל שחור.

הכנה:

להכניס למג'ימיקס  וליצור בצק
הבצק רך וגמיש תענוג ללוש ולרדד .

לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולשטח (עם מעט קמח)  לבצק דק ובעזרת כוס ליצור עיגולים.

בצק קרפלח

מילוי: לטגן קלות את הבשר, ואחר להוסיף את הבצל המטוגן ולתבל .

הכנה: בכל עגול להניח מעט בשר לסגור לחצי ואחר ליצור מעין כובע פיטר פן ע"י הידוק הקצבות.

מילוי קרפלח

סגירת קרפלח

להרתיח מים בסיר עם מעט מלח ולבשל את הקרפלך – הם שוקעים ולאט  לאט מתרוממים וצפים 5 דק' ולהוציא למשטח ( מגבת) לייבוש ואחר לקופסאות.

ניתן להקפיא.

תיהני