לבצק:
3 כוסות קמח
2 כפות שמן
1 ביצה
1 תפוח אדמה מבושל (קצת יותר גדול מביצה)
1/2 כוס מים ממי הבישול של תפוח האדמה
מלח
מילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים חתוכים ומטוגנים ב2 כפות שמן,
מלח ופלפל שחור.
הכנה:
להכניס למג'ימיקס וליצור בצק
הבצק רך וגמיש תענוג ללוש ולרדד .
לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולשטח (עם מעט קמח) לבצק דק ובעזרת כוס ליצור עיגולים.
מילוי: לטגן קלות את הבשר, ואחר להוסיף את הבצל המטוגן ולתבל .
הכנה: בכל עגול להניח מעט בשר לסגור לחצי ואחר ליצור מעין כובע פיטר פן ע"י הידוק הקצבות.
להרתיח מים בסיר עם מעט מלח ולבשל את הקרפלך – הם שוקעים ולאט לאט מתרוממים וצפים 5 דק' ולהוציא למשטח ( מגבת) לייבוש ואחר לקופסאות.
ניתן להקפיא.
תיהני
השאירי תשובה