קרן שמש שלי/מ.א. וולש
My Sunshine Away/M.O. Walsh
מאנגלית: עפרה אביגד.
הוצאה: הוצאת הכורסא, מִשׂכל הוצאה לאור, ידיעות ספרים, ספרי חמד, 2016.
336 עמ' כולל תודות.
בקיץ 1989 הכל משתנה, לינדי סימפסון בת ה-15 נאנסת, יש 4 חשודים. האם המספר הוא אחד מהם?
בפרוור קטן בבאטון רוז', לואיזיאנה התרחש האונס של לינדי סימפסון בת ה-15.
לינדי היא יפהפיה, אצנית, מצטיינת ונשמה חופשית. אחד החשודים ידע את סדר היום שלה.
מאז האונס, לינדי לא רצה. מאז האונס הכל משתנה בפרוור השקט.
רק לינדי יודעת מי אנס אותה, והמשטרה לא עוצרת אף אחד כמו בסדרות המשטרה, לא אוספת די-אן-איי ולא לקחת ראיות לבדיקה.
כאשר אימו מוצאת בחדר שלו דברים שקשורים ללינדי היא מודאגת שאכן הבן שלה היה מעורב באונס של לינדי.
המספר עוקב אחרי לינדי, יודע את סדר יומה, מתצפת עליה מהעץ, גם אימו חושבת שהוא קשור וזאת בעקבות הפריטים שהיא מצאה בחדרו.
"לא. הבעיה האמיתית הייתה המשקפת, והתצלום, שהגיע אלי מבני משפחת לנדרי, כפי שגם הודיתי באוזניה. לפריטים הללו היו השלכות…" (עמ' 110).
מספר הסיפור מגוף ראשון זהו השכן אשר התאהב בה ומספר על מה שקרה ונוקב בשמות של החשודים. המספר גר עם אימו לאחר שאביו ואימו התגרשו. אביו גר עם מישהי אחרת, ויש לו 2 אחיות גדולות שהוא בקושי זוכר.
הספר כתוב בשפה דרמטית, כזאת שאי אפשר להפסיק לקרוא את הספר. המספר מספר את הסיפור למישהו, מספר את ליבו לגבי מה שקרה.
הספר אומנם מתורגם אך כתוב בצורה טובה ומסקרנת שגורם לתהות האם המספר הוא זה שאחראי לפשע האלים שקרה או האם הדמויות שחשודות הם אלו שביצעו את האונס?
אהבה, מתח, הפשע והאונס, אשר מסופר בשפה יפה ומחשידה כאחד.
זהו ספר הביכורים של מ.א. וולש. ספר ביכורים מפתיע עם יכולות ליצור זכרונות ילדות ופשע שיכול למוטט משפחות, וכן את היכולת לסלוח.
מומלץ בחום רב!!!
"… ובכל זאת חשבתי במהירות איך אוכל לנסות לנצל את הרגע הזה ולשפוך את הלב, להתנצל על מה שעשיתי לה, על שחשפתי את סודה ודחיתי אותה במסיבה, ואולי אפילו לספר לה שאני מאוהב בה מאז גיל אחת-עשרה." (עמ' 189).