קרמבל תפוחים עם פתי בר

0a817615-0705-4859-89e7-5978c0a0ff90

עוגות זה טעים.

עוגות מתוקות זה תענוג.

עוגות תפוחים זו התמכרות.

קרמבל זה פאן פאן פאן ! למה ? הקרמבל טעים יותר ככל שהוא מבולגן יותר.

כשאסם הודיעו שיש הפצה של פתי בר וביקשו להכין מהפתי בר כל דבר שעולה על  רוחי מלבד עוגת גבינה. הייתי כפסע לוותר על ההפצה הזאת. אבל, בכל זאת נכנסתי לים והחלטתי שלשחות  לא תהייה בעיה.

קרבל איט איז.

מה צריך ? מחבת בינונית או תבנית שגודלה מחצית מהתבנית החד פעמית הסטנדרטית

5 תפוחי גראנד

גזר אחד

150 גרם חמאה

2 כפות סוכר דמררה

4 כפות מים

קינמון לפי הטעם

חצי שרוול פתי בר וניל או קרמל.

לקלוף את התפוחים 4 לפרוס ואחד לגרור על פומפיה גסה ולשמור על המים

לגרר את הגזר על פומפיה גסה להוסיף לתפוחים הפרוסים

לסחוט את התפוח המגורר ולהסיף לתפוחים הפרוסים

לחמם מחבת להוסיף את התפוחים עם 50 גרם חמאה ולרכך על אש בינונית 10 דקות.

להוסיף את הסוכר החום והמיץ שנסחט מהתפוח המגורר ולהמשיך לקרמל את התפוחים עוד 10 דקות

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

להניח אותם על התבנית

8073c6a5-dd80-4d46-a0e3-67e33ddf0e2b

במעבד מזון לטחון עד אבקה את הפתי בר ולהוסיף 100 גרם חמאה קרה עד שנוצרים פירורי "בצק"

לשפוך אותם על התפוחים ולאפות 30 דקות ב 160 מעלות.