קרוסטטה של תפוחי עץ כמו באיטליה.

IMG_1538_800x600

את הקרוסטטה הזו אתם חייבים להכין.

לשישי, לשבת, למחר, להיום.

לעכשיווווווו.

היא פשוט הורסת וטעימה וקלה להכנה (בפרט אם מחליטים להשתמש בבצק עלים קנוי).

תנו לי להסביר שלוש דקות להסביר לכם כמה טעים וקל להכין אותה ותהנו גם אתם .

כמוני.

יאללה יוצאים לדרך .

למילוי :

4 תפוחי עץ אלכסנדר קלופים וחתוכים לקוביות קטנות של בעךר  1×1 ס״מ.

3 כפות סוכר לבן

1/2 כוס צימוקים כהים

כף מיץ לימון טרי .

לערבב ולהניח בצד ל-20 דקות.

IMG_5040_800x533

לבצק:

בצק עלים קנוי על בסיס חמאה או בצק פריך לפי המתכון הבא :

2 כוסות קמח לבן

1 חלמון ביצה

100 גרם חמאה קרה  חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות סוכר.

2 כפות מים מהברז (רק אם נחוץ)

במגי׳מיקס (או בקערה אם רוצים להכין בצק ידנית) להוסיף את הקמח, סוכר וקוביות החמאה הקרה. לערבב היטב לקבלת פירורים.

להוסיף חלמון ביצה , לערבב שוב לאחד את הבצק בעדינות  ביחד.

אם הבצק יבש להוסיף מים.

IMG_5046_800x533

IMG_5048_800x533

אין לעבד את הבצק יתר על המידה !

IMG_5053_800x533

לקמח נייר אפייה ועליו לרדד את הבצק לעיגול גדול ודק . אין חובה שהעיגול יהיה מדוייק. אחרי הכל מדובר בקרוסטטה שהוא מאפה כפרי ופשוט.

מעל הבצק: 

3 כפות ריבת משמש  – למרוח היטב עד 1-2 ס״מ מהשוליים.

3 כפות פירורי לחם – לפזר מעל הריבה.

לסנן את תפוחי העץ מנוזליהם, לערום בערימה גדולה במרכז הבצק להשאיר מסביב בערך 3-4 ס״מ בצק חופשי ממילוי.

בעזרת נייר האפייה לקפל את הבצק ולסגור מסביב (כמו בצילום).

לאפות בחום של 170 מעלות 50 דקות בערך.

לפדר עם אבקת אפייה ולהתעלף.

הערה: מי שמעדיף להשתמש בבצק עלים חובה חובה חובה לדקור את הבצק היטב שלא יתנפח בעת האפייה.

 IMG_5055_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרייי והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

16177898_10202704441088263_1120277762369108537_o