קראמבל פירות קיץ

גרסה יחסית בריאה לקינוח המושלם עבורי! פירות חמצמצים עם פירורים מתוקים ופריכים במתכון קל להכנה

image

מרכיבים

לתערובת הפירות

8 פירות מהסוג שאוהבים – כדאי לשלב בין נקטרינות, שזיפים, משמשים דובדבנים ופירות יער – מגולענים חתוכים לקוביות גדולות

1-2 כפות סוכר חום (או סילאן טבעי או מייפל)

1 כף שמן קנולה

1 כף שמן קוקוס

1 כפית מיץ לימון

לפירורים

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

1/4 כוס קוקוס

1/2 כוס שקדים גרוסים

50 גרם שמן קוקוס (רבע כוס)

1 כוס ברנפלקס – אני השתמשתי בברנפלקס תלמה, מחיטה מלאה וסובין, שקיבלתי להתנסות. 

image

אופן ההכנה

  1. מבשלים את מרכיבי תערובת הפירות במחבת עד לקבלת רוטב סמיך מבעבע בתחתית.
  2. טוחנים את מרכיבי הפירורים במעבד מזון רק עד לקבלת פירורים גסים – אם דביק להוסיף עוד 2 כפות ברנפלקס, לא מתחבר לפירורים ניתן להוסיף מעט שמן קוקוס.
  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  4. משמנים בתרסיס 6 כלי אפייה "קוקוטים" או מחבתות קטנות
  5. מחלקים את תערובת הפירות בין הכלים
  6. מפזרים מעל את הפירורים
  7. אופים כ 20-25 דקות (עד שהפירורים משחימים)
  8. מומלץ להגיש חם בתוספת גלידה לשילובי חום-קור, או טחינה גולמית עם מעט סילאן.

הערות וגיוונים:

* שלא בעונה אפשר להכין כמובן עם תפוחים ואגסים

* אפשר להמיר שקדים בסוג אחר של אגוזים

* אפשר להכין בתבנית אחת במקום בכלים אישיים. הכמות לתבנית בקוטר 20 ס"מ

בתאבון!

חיים וטעים!

 

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.