קראמבל אגסים ותפוחים עם נגיעות פטל

קראמבל אגסים תפוחים עם נגיעות של פטל, מאפה ריחני במיוחד, מפנק, טעים ועסיסי. נפלא גם חם וגם קר ליד גלידת וניל טובה, קרם פרש או ליד כוס קפה

עוגת פרי מפנקת שהכנתי לקפה של שבת בשש אצל אמא שלי היקרה. אמא שלי שאוהבת פירות אגוזים ושיבולת שועל תשמח לקבל היום את המאפה המפנק, העסיסי והעשיר שטעים לאכול גם קר וגם חם, ליד גלידת וניל או קרם פרש, או סתם ליד כוס קפה קר. אמא…. תתכונני, אני באה 🙂

10562995_10203109925563839_1298115581560580205_n

קראמבל אגסים ותפוחים עם נגיעות פטל

DSC_0545

למצרכים:

לפירות:

600 גרם תפוחים ואגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות

80 גרם סוכר חום

מיץ מחצי לימון (עכשיו תקופת לימוני הליים – מצויין)

1/2 כפית קינמון

בנוסף:

3 כפות קונפיטורת פטל

לקרמבל:

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה (רכה)

100 גרם קמח שיפון (או מלא או לבן)

100 גרם שיבולת שועל

1 כפית קינמון

3 כפיות תמצית וניל

50 גרם אגוזי פקאן

להכנה:

1. לערבב בקערה את קוביות הפירות, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון.

2. לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל מצרכי הקראמבל (למעט הפקאנים) ולערבב עד לקבלת פירורים – לשים לב לא לערבב יותר מדי עדי שלא יווצר בצק. לאחר קבלת הפירורים לערבב בפנים את האגוזים.

3. לשמן תבנית פיירקס עם חמאה, לשים בתוכה את הפירות, לישר את הפירות עם גב כף או עם היד, לשים מעל 3 כפות של קונפיטורה, לפזר מעל את הקראמבל, לישר מעט.

DSC_0539

DSC_0541

4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות.

 

DSC_0553

5. הריח בבית הורססססססס, נראה מי יוכל לחכות שהעוגה תתקרר 🙂

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב