קראבל תות שדה ואוכמניות

סוף עונת התות שדה, מחירו בשווקים נמוך. הוא כל כך מתוק וטעים שממש פספוס לא להשתמש בו. קינוח פופולרי מהמטבח הבריטי. מנה זו מורכבת מפירורי בצק חמאתי עם הרבה ווניל על מצע של תות שדה ואוכמניות. לאפות את המנה, להוסיף לידה כדור גלידת ווניל בעודה חמימה, תענוג אמיתי. זה הקראמבל הכי מבלבל שתפגשו אבר אנד אבר.

11111

לקראמבל: (2 תבניות אישיות)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

4 כפות קוואקר (האינסטנט)

1/2 כוס סוכר חום

1 כוס קמח

1.5 כפיות תמצית וניל

למלית:

20 תותי שדה שטופים וחתוכים לקוביות גדולות

3/4 כוס אוכמניות קפואות (אפילו אין צורך להפשיר)

2 שקיות סוכר וניל

להכנה:

1. לשים במעבד מזון את הקוואקר, הסוכר החום, הווניל והקמח ולעבד עד שהכל יתערבב. להוסיף את קוביות החמאה הקרה ולהפעיל את מעבד המזון בפולסים קצרים עד שאין גושי חמאה.

2. לשים את הפירות בקערה, לערבב עם הסוכר וניל כך שהפירות יהיו מצופים כולם בסוכר. כדאי לטעום ולראות אם המתיקות מספקת. לטעמי כן. להעביר את הפירות לתבנית (בה תרצו להגיש את המנה).

1

מעל, לשים את פירורי הקראמבל.

2

3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. לפדר עם מעט אבקת סוכר ולהגיש. מושלם!

1111

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!