רובי ונונו מסביר כי מדינת ישראל אינה שיאנית המחזור ואולי אף לא בדרך להיות מצטיינת בתחום זה, שיעור המחזור בישראל נע בצורה סטטית באזור ה-20% כבר מספר רב של שנים, נתון זה מדאיג שכן ה-80% אשפה הנותרת עוברת להטמנה, דבר שלא רק מזיק לאיכות הסביבה אלא גם מוגבל בהתאם לשטחי הטמנה.
מדינת ישראל אינה רק מבין המדינות הצפופות בעולם, אלא גם יוצרת כמות אשפה רבה ומעבר לממוצע בעולם, נתון שמבחינת תחום הפסולת והאשפה בישראל ממקם אותנו באותה שורה של מדינות העולם השלילי.
למרות שיש מה ללמוד ממדינות כדוגמת גרמניה (כ-70% פסולת ממוחזרת), מדינת ישראל מציגה הצטיינות במחזור נייר וכמובן עקב המחסור במים, ישראל הפכה למעצמת שימוש חוזר במים.
בהתאם לדו"ח העדכני האחרון שפורסם מטעם המשרד להגנת הסביבה, ניתן לראות שיפור מסוים בטיפול באשפה המסוכנת, מתוך כ- 300 אלף טון פסולת מסוכנת, ישראל ממחזרת כ-40% אשפה בשנה – זהו נתון מעודד המציג מגמת שיפור, אך עדיין מול מדינות רבות באירופה יש לישראל עוד עבודה רבה.
רובי (רוברט) ונונו היה רוצה לראות את ישראל במקום אחר מבחינת המחזור הכולל: "אני מנסה להבין ולא מצליח לפעמים, איך אנחנו כמדינה לא שמים את המחזור בראש סדר העדיפויות שלנו. זה נכון שמשקיעים, זה נכון שמנסים, אך עדיין צריך לבצע עוד פעולות רבות כדי להגדיל את נפח המחזור".
ונונו מסביר את ההיגיון מאחורי עולם המחזור: "אני כבר לא מדבר על טיהור שפכים, זה נושא מורכב ודווקא בו ישראל מצליחה לטפל בצורה לא רעה כלל. אם ישראל תשקיע יותר במחזור היא לא רק תשפר את איכות הסביבה בצורה ניכרת, אלא גם תפנה לעצמה עוד שטחים ואפילו תספק עוד מאות משרות הקשורות למחזור".
קצת על מחזור בישראל
איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0