קצת מתוק- קצת מלוח

מלוח, מתוק ושום מילה על עיגולה

צילום: הילה צינקין

אין כמו ריח של עוגת שמרים בתנור!!! הפעם לכבוד תשעת הימים והצום שמתקרב בחרתי לשתף אתכן באהבה נוספת- אפייה. לבשל זה גם סבבה, אבל משהו בניחוחות המשכרים האלו, הרגע שזה מוכן ואת מוציאה מהתנור לגמרי עושה לי את זה. שנים של צום תשעה באב בבית של ההורים, מחכים כבר להיות אחרי הביס הראשון.

צילום: הילה צינקין
צילום: הילה צינקין

מתוק או מלוח– זו השאלה. האמת שמתוקים לגרי עושים לי את זה, אבל לוותר על סמבוסק או פיצה? מה פתאום!! אז למה לא לשלב בין השניים. נתחיל באחד המתכונים שאני הכי אוהבת: סמבוסק. למה? כי הוא פשוט להכנה והכי חשוב, בתור מישהי שחייבת גיוון- יש המון אופציות למילוי.

מתכון למיני סמבוסק:

בצק- 4 כוסות קמח+ כפית א.אפיה, 2 ביצים, 3/4 כוס שמן, מלח, שום, כפית חומץ, כוס מים רותחים.
למילוי הקלאסי- בצל קצוץ, לטגן עד שהוא רך. חבילת פטריות חתוכות, כף א.מרק פטריות, מלח, שום.

אופציות מילוי נוספות: פיצה- מוצרלה מגורדת עם רסק עגבניות ואורגנו או ממרח עגבניות מיובשות. גבינה וזיתים- טפנד זיתים ירוקים עם גבינה בולגרית או פטה עיזים. לחובבות הבשר- לטגן בצל קצוץ עם בשר טחון. יש עוד מלא אפשרויות- שווה לנסות.

ליצור כדורים מהבצק לפי הגודל הרצוי, לשטח עם היד ולהכניס מילוי. להדק לצורת כיסון, למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש- 180 מעלות

המלצות: תכפילו כמויות, אתן בטוח תודו לי על זה. אפשר גם להקפיא, זה יוצא מעולה

[youtube 2AEiAvsVCME nolink]

עברנו למתוקים!!! גם כאן בחרתי באחד המתכונים המוצלחים עם המון אפשרויות מילוי, מעבר לטעם- מתכון שהוא גם פרווה ואפילו טבעוני הוא ממש נכס. ותודה לקפה לנדוור על כל הטוב הזה, המתכון הוא שלהם. אני כאן בשביל הביצוע, הגיוון וכמובן לאכול: רוזלך

בצק- 600 גרם קמח לבן, 300 מ"ל מים, 1 כפית מחוקה של שמרים יבשים, רבע כוס שמן זית, חצי כפית מלח.

מערבבים את הקמח עם המים והשמרים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוה, לשים כ-  5דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה. מניחים מגבת מעל הקערה ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה, מורידים את האוויר מהבצק על ידי קיפולו. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים לתפוח בשנית. על משטח מקומח מרדדים את הבצק במערוך ומורחים שכבה דקה של מילוי, מגלגלים וחותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ. מחממים תנור מראש לחום גבוה של 250 מעלות. את הרוזלך הקטנים והחתוכים מניחים בתבנית עם נייר אפייה. אופים כ-7-4 דקות או עד שמתקבל צבע שחום (שימו לב מדובר באפייה מהירה בחום גבוה). מוציאים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם.

בואו נדבר על מילוי- הגרסה המסורתית היא נוטלה או ממרח לוטוס. אישית אני מעדיפה את הלוטוס, אבל יש גם מלא אופציות אחרות!!! מהמועדפות עליי- ממרח חלבה עם פיצפוצי שוקולד לבנים. אני קונה את הממרח ב"לגעת באוכל", הוא פרווה אז אחלה קינוח גם לארוחה בשרית. רוצות עוד? מציעה לכן להכיר את "יער הקקאו" יש להם ממרחים טעימים בטירוף, חלקם גם טבעוניים. הפעם השתמשתי בשקדים ושוקולד לבן, אגוזי לוז מריר טבעוני. מומלץ בחום

תמונה מהאתר של יער הקקאו
תמונה מהאתר של יער הקקאו

אז ספרו לי איך יצא, כן? בתאבון!!

ולאלו שהתגעגעו לעיגולה, מוזמנות לעקוב בעמוד הפייסבוק או לבקר באתר

egulafashion
נעים מאוד- הילה או אם תרצו 'עיגולה', בת 31, נשואה ליהודה. בוגרת תואר ראשון במדעי המוח. מעצבת כיסויי ראש ומתנות טקסטיליות מגניבות, אוהבת לאפות, בעיקר כשאני לא צריכה לשטוף את הכלים שאחרי. חובבת צילום,שופינג וכל מה שצבעוני ועושה לי טוב על הלב.