קציצת בשר בתוך עגבנייה – שני מתכונים שהם אחד – קציצות ועגבניות ממולאות – פשוט, קל ומתחסל בשניות

כל יום רביעי מאז שאני זוכרת את עצמי – הוא יום קציצות בשר,

באופן קבוע היינו מגיעים מבית הספר כשריח הקציצות מתחיל מהמדרגות והבטן מתחילה לקרקר,

אבל לי הייתה התרגשות מיוחדת ושונה, אני זוכרת את הפעם הראשונה של ההפתעה עבורי,

שאמא שלי הגישה לכולנו את צלחות הצהריים, כל צלחת אותו הדבר, אורז שמעליו קציצות בשר עם ירקות שהתבשלו להם יחד,

היא מחלקת לכולם ואני מחכה מורעבת לשלי, היא נגשת אליי אחרי כולם, כשהיא מחזיקה צלחת שונה –

לי היא הכינה צלחת עם אורז שמעליו הונחו, בכבוד רב, 2 עגבניות שמולאו בתערובת קציצות הבשר,

האושר שהצלחת הזו גרמה לי, היה הרבה מעבר למה שנאכל, בשבילי עד לעצם היום הזה,

קציצות בשר בתוך עגבנייה – הם ההוכחה, שרואים אותי, שאני משמעותית, שיודעים מה אני אוהבת וטורחים להעניק לי את זה

בשבילי זה לפני הכל – אהבה.

 

 

הבטחתי מתכון קל ופשוט ולכן אקיים –

לקציצות הבשר –

250 גרם בשר בקר טחון

50 גרם שומן כבש

5 שיני שום (אפשרי 2 טבליות של שום דורות)

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה (אפשרי 2 טבליות של פטרוזיליה דורות)

1 בצל קטן קצוץ דק דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה/חריפה – לפי טעמכן

לערבב את כל המרכיבים ביחד – אם צריך עוד רטיבות לתערובת אני מוסיפה שמן זית, אפשר גם ביצה אחת.

עם ידיים רטובות תיצרי עיגולי קציצות במחצית מהתערובת ואת היתר השאירי למילוי העגבניות.

 

לעגבניות הממולאות –

עגבניות בינוניות קשות – המספר לפי כמות התערובת שנשארה מהקציצות

לשטוף אותם היטב ובעזרת סכין קטנה וחדה לחתוך את הראש שלה ועם כפית קטנה לרוקן את התוכן שלה לתוך קערה ולשמור לרוטב,

להקפיד לרוקן מבלי לפצוע אותה, לאחר הריקון למלא את העגבנייה בתערובת הקציצות.

 

לרוטב –

1 בצל גדול קצוץ דק (אפשר 3 טבליות של בצל מטוגן דורות)

3 גבעולי מנגולד מנוקים וקצוצים – החלק הלבן

6 שיני שום לקצוץ לטבעות (אפשרי של דורות)

תוכן העגבניות שרוקנו קודם

2 כפות רסק עגבניות

פפריקה חריפה/מתוקה לפי טעמכן

מלח

פלפל שחור

מים.

בסיר רחב וגבוה לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את גבעולי המנגולד הקצוצים, להוסיף את טבעות שיני השום ולהקפיד שלא ישרפו

לאחר מכן – להוסיף את תוכן העגבניות שרוקנו ולהביא לרתיחה.

כשזה רותח להסיר מהאש ולהניח על הרוטב שנוצר את העגבניות צמודות זו לזו,

בקערה נפרדת לערבב את המים עם רסק העגבניות והתבלינים ולערבב טוב עד לאיחודם,

לשפוך את המים המתובלים על העגבניות – להקפיד שכמות המים תכסה את העגבניות ותכסה גם את כל הקציצות שמצטרפים לחגיגה.

להחזיר לאש את הסיר, ולהוסיף את כל הקציצות שהכנת קודם – אם צריך להוסיף מים – להוסיף.

להביא לרתיחה ולאחר מכן 40 דקות על אש נמוכה.

העונג הזה הולך מצויין עם אורז, פירה, או על פסטה מכל סוג שבא לכן.

בתאבון יקרות ורק אהבה