קציצות תפוחי אדמה וטונה לילדים בררנים

קציצות תפוחי אדמה וטונה, עסיסיות ורכות שגם ילדים בררנים אוהבים (מנסיון אישי)
המתכון הוא מתוך הספר "קציצות בקלי קלות" הנהדר של המנטורית שלנו-דנית סלומון ואני מפרסמת אותו כאן באישורה

מצרכים:
500 ג תפוחי אדמה
1 בצל קטן מגורר על החלק הגס של הפומפייה
2 קופסאות טונה משומרת מסוננות מנוזלים ומפוררות
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצות או שתי קוביות פטרוזיליה של דורות
1 כפית עלי שמיר טרי קצוץ או קוביית שמיר קפואה של דורות
1 ביצה טרופה
1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מלח
2 כפות קמח
שמן לטיגון

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שרכים אבל לא מושי, שוטפים במים קרים, מקלפים את הקליפה וכשמצטננים מגררים על פומפייה גסה, שמים בקערה
מוסיפים את הבצל המגורר, טונה, ביצה, לימון כבוש, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב לתערובת אחידה
מחממים שמן, עומק 1 ס"מ במחבת, נוטלים כף גדושה מתערובת הקציצות ומחליקים את פני הקציצה ביד, דוחפים בעדינות אל השמן החם ומשטחים קלות עם גב הכף את פני הקציצה
מטגנים 5 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג

קציצות תפוחי אדמה וטונהקציצות תפוא