קציצות פרגית וחצילים אגדה

187

קציצות פרגית עם קוביות חציל

קציצות של בית

'שמעו סיפור:

אני גרה בבניין שהוא בניין "כמו של פעם".

יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר הבניין (המאוד יפה שלנו) בימי עצמאות, ימי הולדת, חגיגות שונות וסתם בכיף.

אפשר לראות מידי פעם פוסטים כמו : "מי בבית כרגע? יש שליח שמביא לי חבילה?"

"מדפסת….חייב כרגע להדפיס 3 עמודים…"

או "למי יש צנוברים, אני בדיוק באמצע הפסטו ונגמר לי…".

ממש כיף.

094

בערב יום העצמאות האחרון נפגשנו למטה, כל אחד הביא אוכל, שתיה, מחצלת וסוודר קל (כי עדיין היה קריר).

לי יש קערת אלומניום ע נ ק י ת כמו של פעם .החלטתי שאני מכינה קציצות פרגית עם חצילים, עם רוטב אדום אדום מגרה, יחד עם  לחם איטליה שלי וגם  עוגה של אמא.

הגיגית הגדולה ירדה לאחר כבוד מהקומה הרביעית לקומת הקרקע ונרשמו הנאה וגניחות כיף.

אז בואו , תיהנו גם אתם.

יאללה, נצא לדרך

מה

(מהמתכון מקבלים כ-30 קציצות די גדולות).

1 ק"ג פרגיות טחון גס

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 בצל אדום בינוני קצוץ

מלח, פלפל

1/2 צרור פטרוזיליה וחצי כוסברה קצוצים

עלי נענע מ-5 גבעולים – קצוצים.

2 תפו"א בינוניים מגוררים

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

2 כפות ממרח לימון כבוש

לרוטב

6 שיני שום פרוסות

3-4 כפות שמן זית

1 קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקי)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מלח, פלפל, כפית אורגנו יבש או טרי

טיפונת צ'ילי (ממש טיפה לטעם)

3 כוסות מים רותחים .

091

לחציל

לחמם תנור ל- 200 מעלות.

לחתוך חציל בלדי גדול לקוביות 2X2 ס"מ להניח בתבנית עם נייר אפייה לטפטף 2-3 כפות שמן זית ולערבב היטב עם הידיים, כך שכל קובייה תקבל קצת . לאפות כ-25 דקות עד שמשחים מעט.

לערבב את כל חומרי הקציצה היטב . לשים במקרר לעשרים דקות.

בסיר רחב מאוד, לטגן את השום עם שמן הזית ולהוסיף את רסק העגבניות, לטגן כשתי דקות.

להוסיף את העגבניות המרוסקות ולהמשיך לטגן, להוסיף את כל התבלינים , את המים ולהביא לרתיחה.

לכסות ולהרתיח כעשר דקות.

בינתיים, להוציא את התערובת ולהכין קציצות . אפשר להכין 25 קציצות גדולות או 50 קטנות.

להכניס את הקציצות לרוטב בזהירות, לא לגעת. להרתיח, להנמיך , לכסות ולהמשיך לבשל עוד כ-25 דקות . להוסיף את קוביות החציל (ממש להטביע בתוך הרוטב), אם דרוש להוסיף עוד מעט מים רותחים

להרתיח, להנמיך ולהמשיך לבשל עוד כ-10-15 דקות.

זהו מוכן.

זה נהדר עם אורז, עם פסטה, פירה .

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

189