קציצות פרגיות עם תפו״א וזיתים דפוקים

IMG_8497_800x533

תאכלס  קניתי 1 ק״ג פרגיות טחונות ופתאום הבנתי שזה המון.

ֿהחלטתי להכין שלושה מתכונים שונים.

שיהיה. ֿ

הכנתי קייל ממולא בפרגיות,אורז ובורגול

DSC_0603

הכנתי קציצות עם ירקות ושיבול שועל מטוגנות או אפויות

collage ODED 123

ואת התבשיל הזה.

מה

300 גרם פרגיות טחונות

1 תפו״א מקולף מגורר דק

4-5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל, מעט כורכום

מעט צ׳ילי

ביצה אחת

1 כף פירורי לחם

לרוטב

1 כוס פסאטה (עגבניות טחונות מסוננות) או 2 כפות רסק עגבניות מהולות בכוס מים רותחים

1 כוס זיתים סוריים דפוקים ללא חרצן או זיתי קלמטה ללא חרצן

2 תפו״א קלופים חתוכים לקוביות גדולות

3 שיני שום פרוסות

1/2 כפית פפריקה

מלח, פלפל, שמן זית .

פטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה.

1 כוס מים רותחים .

אפשר להוסיף צ׳ילי טרי

איך 

לשים את כל המרכיבים לקציצות ומניחים בצד לכמה דקות.

בינתיים, בסיר רחב מטגנים את השום עם מעט שמן זית, מוסיפים את הפסטה או את הרסק המדולל, מלח, פלפל, פפריקה וכוס מים רותחים נוספים.

מוסיפים תפו״א וזיתים , מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-1- דקות.

בינתיים מכדררים את הקציצות לכדורים קטנים בגודל של אגוז מלך.

מוסיפים את הקציצות בזהירות לרוטב הרותח. מכסים, מנמיכים ומבשלים עוד 30 דקות.

לקראת הסוף מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

IMG_8495_800x533