קציצות פרגיות ירקות ושיבולת שועל

IMG_8468_800x533

אנחנו אוהבים קציצות מהירות , קלות מטוגנות (או אפויות בתנור למי שמעדיף).

הן טעימות לארוחת ערב וגם לקחת לעבודה.

בקיץ אני גם לוקחת אותן לים והן נהדרות לילדים.

תוחבים להם ליד קציצה כזו ויאללה.

הכיף בקציצות האלה , שאפשר לאכול אותן בחום החדר.

לגמרי.

 IMG_8438_800x533

מה ?

300 גרם פרגיות טחונות

3-4 עלי קייל פרוסים דק , או מנגולד, או תרד.

½ צ׳ילי אדום קצוץ דק

חופן שיבולת שועל מושרית במים ל-10 דקות מסוננת וסחוטה

1 גזר מרוסק

1 קישוא מרוסק

6-7 ענפי פטרוזיליה קצוצים

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים עם החלק הלבן

קליפת לימון מגוררת

מלח ופלפל

מעט פפריקה

ביצה אחת

IMG_8450_800x533

איך

מערבבים את כל המרכיבים, לשים היטב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ויפה.

למחבת רחבה מוסיפים שמן לטיגון בערך 1 ס״מ .

מטגנים על להבה בינונית .

יוצרים קציצות עגולות ומשטחים אותן ביד.

מטגנים כל צד , בערך 3 דקות ועד שמשחימים.

מגישים עם סלט ולימון סחוט.

אפייה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מברישים בעדינות מעט שמן זית על כל קציצה ואופים בתנור מחומם בערך 15-20 דקות.

IMG_8474_800x533