קציצות פירה ועוף טחון – קציצה שהיא ארוחה

כשנשאר לכן פירה מה אתן עושות? אצלי זה נוהג קבוע יום אחרי ארוחה שיש בה פירה להכין את קציצות הפירה והעוף הטחון הללו. הן טעימות, עסיסיות ומהוות ארוחה מושלמת לילדים וגם למבוגרים.

הביצוע הרוסי - יחי!

מצרכים:

300  גרם חזה עוף טחון

4 תפוחי אדמה גדולים

2  ביצים קשות

2  חלמונים

 1 בצל גדול

1/2 חבילה פטרוזיליה

1/2 חבילה כוסברה

1/2 כפית שטוחה כורכום

כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

1/2 כפית כמון

2 קוביות שום קפוא דורות

1 קוביה פטרוזיליה קפואה דורות

שמן לטיגון

 לציפוי-2 חלבונים מעורבבים היטב

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מסננים ומניחים להצטנן.

מרתיחים בסיר גדול את תפוחי האדמה עד להתרככות מלאה. מסננים את המים, מקלפים ומניחים להצטנן. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ללא נוזלים על מנת למנוע התפרקות של הקציצות.

מרתיחים את הביצים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.

קוצצים דק פטרוזיליה וכוסברה.

מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה.

20170519_135106

מגלגלים קציצות מוארכות, טובלים בחלבון המוקצף ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

20170519_135019

20170519_135306

20170519_135951בתיאבון!