קציצות עם פלאפל

מריץ' ורץ' יוצא ריצ'רצ' מקציצה ופלאפל יוצא קציצפל! ירקרקות, טעימות ומאד מאד פלאפליות

טוב, כבר לא היתה שום ברירה אלא להתחיל ולרוקן את המקפיא אחרת אין סיכוי להכניס סיכה. עזבו להכניס, לסגור את הדלת. עזבו לסגור את הדלת, לפתוח אותה בלי לקבל מטח. קודם כל התחלתי בהוצאת כמה גושים של דברים שהיו פעם אוכל ועכשיו כבר לא הייתי מסתכנת איתם וממה שנותר בחרתי בעוף טחון. הרבה זמן לא הכנתי קציצות וקציצות הן תמיד דבר משמח. הפעם, רק בכדי שלא לשעמם את עצמי, החלטתי לשחק איתן כמו בפלאפל. מריץ' ורץ' יוצא ריצ'רצ' מקציצה ופלאפל יוצא קציצפל! יצאו ירקרקות, טעימות ומאד מאד פלאפליות.

אם רוצים להיות טובים לישבן- אוכלים אותן עם הארוגולה מהגינה, שנותנת בי עין לא טובה כבר שבועיים מרוב הזנחה. אם אין ארוגולה עצבנית, גם אחת רגועה מהחנות תעשה את העבודה או סלט. וטחינה. טחינה זה חובה.

אם רוצים להיות טובים מסוג אחר מכניסים אותן חמות לפיתה או מגלגלים בלאפה או סתם כך, בין שתי שכבות של לחם טוב עם טחינה וירקות או ארוגולה. ההיא, העצבנית.

פלאפל בין שתי פרוסות לחם. מ"ביסים"

קציצפל (בערך 20)

מאחר ובפלאפל אין ביצים- לא הוספתי גם כאן. ואז כבר נכנסתי לשוונג ואמרתי שיהיה גם לכאלו שלא אוכלים גלוטן. אפשר לצלות בתנור בתבנית עם מעט שמן ואפשר לטגן- נחשו מה יותר טעים. אם צולים בתנור, כדאי להוסיף כפותיים של שמן-זית לתערובת.

המרכיבים:

  • 1/2 בצל גדול
  • 2 שיני שום גדולות
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • צרור קטן של כוסברה (נורא כדאי אבל אם לא אוהבים המירו לעוד פטרוזיליה)
  • 1 קופסאת גרגרי חומוס מסוננת (425 גר')
  • 500 גר' עוף טחון ( לא חזה)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

ההכנה

קוצצים במעבד מזון: בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה. כשקצוץ היטב, מוסיפים את החומוסים ומקצצים היטב.

מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את כל היתר ומערבבים היטב.

מטגנים חתיכה קטנה על מחבת קטנה, בכדי לבדוק תיבול ואם יש צורך- מתקנים.

שומרים במקרר 30 דקות.

מטגנים קציצות או צולים בתנור עם מעט שמן.

לפוסט המקורי ב"ביסים".

לבלוג "ביסים" של הילה קריב.

הילה קריב, ביסים
הילה קריב, למדה בישול בניו יורק ב- French Culinary Institute. בבלוג שלה, "ביסים", כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים.