קציצות עם מנגולד וחומוס

קציצות נפלאות עם טעמים רעננים של נענע ופטרוזיליה ברוטב משגע של עלי מנגולד וגרגירי חומוס

IMG_2611

מצרכים לקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 ביצים

1 תפוח אדמה בינוני מקולף

צרור נענע טרייה (רק העלים) שטופה

צרור פטרוזיליה שטופה

1 בצל גדול מקולף

3 שיני שום

מלח

פלפל

לתבשיל:

1 חבילת מנגולד, שטוף, יבש וחתוך לרצועות

400 גרם חומוס שהושרה לילה ובושל עד ריכוך

1 כפית כמון

1 כף שטוחה כורכום

4 כפות שום כתושות

מלח

פלפל

שמן זית

מים רותחים

להכנה:

לשים את הפטרוזיליה, נענע, תפוח אדמה, בצל  והשום בקערת המג'ימיקס ולטחון עד שהכול יהיה קצוץ דק דק.

IMG_2586בקערה גדולה להניח את הבשר, העלים הקצוצים, ביצים, כף מלח, כף פלפל שחור גרוס וללוש היטב – כחמש דקות. להניח למנוחה של חצי שעה בערך.

IMG_2588בסיר גדול ושטוח לשים 4 כפות שמן זית ולחמם אותו. להוסיף את המנגולד הפרוס ולטגן אותו עד "שינבל" ויתאדה מעט. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף 3 כוסות מים ולאחר מכן את החומוס. לבשל על אש גדולה עד רתיחה. להקטין את הלהבה ולבשל חצי שעה. להוסיף כף מלח, 1 כפית גדושה של פלפל שחור, כמון וכורכום, לבשל עוד 10 דקות.

בינתיים ליצור קציצות מהעיסה ולהעביר אותן לסיר בעדינות. לא לערבב את התכולה רק לנער את הסיר מדי פעם. לבשל עוד 40 דקות. מי שאוהב חמוץ, להוסיף מיץ מחצי לימון. להכין אורז לבן ולהגיש יחד – מעדן.

IMG_2611

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

לב