קציצות עם ירקות ברוטב שמיר

קציצות מפנקות ומנחמות, עם שלל ירקות ושמיר יתנו תמיד את ההרגשה של בית

DSC_0536

למצרכים:

לירקות:

חתיכה של דלעת חתוכה לקוביות קטנות

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כרובית קטנה מפורקת לפרחים

5 עלי מנגולד (כולל החלק הלבן) חתוכים לרצועות

1.5 כוסות אפונה וגזר (סנפרוסט)

1 בצל גדול קצוץ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 צרור גדול של שמיר קצוץ

8 עגבניות מגורדות (או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של MUTTI)

3 כפות רכז רימונים

1 כף מלח

2 כפות שטוחות סוכר

1 כף פפריקה אדומה

1/2 כפית כורכום

מים רותחים (כ 3-4 כוסות)

4 כפות שמן זית

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

1 ביצה

1 כף בהרט

מלח, פלפל

2 פרוסות חלה מושרות במים וסחוטות היטב

בצל קצוץ קטן

להכנה:

1. בסיר גדול ושטוח לחמם 4 כפות שמן זית. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן אותו עד שקיפות. להוסיף את הפלפל האדום ולטגן יחד 2 דקות. להוסיף את המנגולד ולטגן.

2. להוסיף את שאר הירקות (למעט האפונה והגזר) ולערבב. לטגן עוד כמה דקות יחד. להוסיף את השמיר הקצוץ ואת האפונה והגזר ולערבב. להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב שוב. להוסיף את רכז הרימונים, את התבלינים, הסוכר ואת המים ולערבב. (המים צריכים להגיע לגובה הירקות). לכסות את הסיר ולבשל יחד חצי שעה. בינתיים מתפנים להכנת הקציצות.

3. לערבב את כל מצרכי הקציצות וללוש בידיים היטב. ליצור קציצות לא גדולות ולשים בתוך הרוטב.

4. לבשל יחד חצי שעה ולבסוף להכניס את הסיר לתנור חם שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה.

5. הולך יופי עם אורז לבן, עם פתיתים או כארוחה שלמה בפני עצמה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב