1 ק"ג עוף טחון
1 תפוח אדמה
1 גזר
1 חב' פטרוזיליה
1 בצל
5 שיני שום
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה מלח
לכרובית:
1 כרובית מפורקת לפרחים שטופה ושלוקה עד שתהיה 3/4 רכה.
2 ביצים
קמח
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן זית
3 עגבניות קלופות חתוכות לריבועים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כף כורכום
1 כף שטוחה מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
4 כוסות מים רותחים
להכנה:
1. לשים את כל הירקות שמיועדים לקציצות (לפי הרשימה המופיעה לעיל) במעבד מזון ולקצוץ דק. אם אין מעבד מזון לגרד על פומפייה.
2. להוסיף את העוף הטחון, הביצים ופירורי הלחם כולל המלח והפלפל. לערבב הכל היטב עד איחוד. להניח למנוחה של רבע שעה.
3. לרפד תבנית בנייר אפיה וליצור קציצות שטוחות.
4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
5. לטבול כל פרח כרובית בקמח ולאחר מכן בביצה ולהניח בתבנית אפיה כשעליה נייר אפיה. לאפות בתנור (180 מעלות) לחצי שעה.
6. בסיר גדול ושטוח לטגן את הבצל בשמן עד שקיפות. להוסיף את קוביות הפלפל האדום, לערבב ולטגן יחד 2 דקות. להוסיף את קוביות העגבניות ולטגן עוד 3 דקות. להוסיף את התבלינים ולערבב יחד. להוסיף את המים הרותחים ולבשל עד רתיחה חזקה. להנמיך את האש ולהוסיף את הכרובית והקציצות ולבשל יחד כחצי שעה. מדי פעם לנער את הסיר ובעזרת כף לצקת נוזלים על הכרובית והקציצות שלא נמצאות בתוך הרוטב.
מומלץ לאכול עם אורז לבן. טעים. טעים. טעים.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!