קציצות עושות לי את זה. אין, מתה על קציצות, מכל סוג. לפחות פעם שבוע יש קציצות בבית, בכל פעם הן לובשות צורה וסוג אחר. השבוע היה לי פאטיש לתירס ולכן החלטתי לשלב את התירס בתוך עיסת הקציצות וזה יצא פשוט מעדן.
כרגיל במתכונים שלי, מדובר במנה פשוטה להכנה, עם מינימום מרכיבים. והטעם? אצלי בבית ביקשו שאכין את זה שוב. אז … הכנתי.
אז מה צריך?
מצרכים –
1 ק"ג עוף טחון
2 כוסות תירס קפוא
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום
1 גזר מגורד דק
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מלח / פלפל שחור
לטיגון / אפייה –
שמן קנולה
1 כוס פרורי לחם עם שומשום
אופן ההכנה –
מערבבים יחד את כל המרכיבים עד שהכל נטמע בתוך העוף הטחון.
מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות ומיזוג טעמים.
מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות עגולות ומשטיחים אותן מעט. את הקציצות טובלים מכל הצדדים בפרורי לחם.
טיגון – מחממים שמן במחבת גדולה ורחבה, וכשהוא רותח מתחילים בטיגון (יש לטגן על אש בינונית), 3-4 דק' מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לנייר סופג ו…. מיד לפה.
אפייה – את הקציצות שטבלנו בפרורי לחם, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (170-180 מעלות) לכ-20 ד' מכל צד (עד שהן מזהיבות).
בתאבון.