לא תיארתי לעצמי שזה יקרה. אבל זה קרה – יום אחד פז הגיעה מהעבודה וסיפרה שאכלה קציצות דגים שנעמו לחיכה וביקשה שנכין אם אפשר.
נו באמת ? שלא נכין ?
בקניות הוספתי לרשימה :
קילו נסכת הנילוס, כוסברה ופלפל חריף
אז מה עושים כדי להצליח עם קציצות הדגים ?
לאחר הפשרת הדג במקרר מכינים על השיש את כל המצרכים –
צרור קטן של כוסברה אפשר גם גדול יותר זה לוי באיזה צד אתם – אוהבי הכוסברה או אלה שלא
בצל גדול חתוך לפלחים
תפוח אדמה בינוני על סף הגדול מגורר בפומפיה גסה
4 שיני שום
כוס פירורי לחם
כורכום
פלפל שחור
מלח
2 ביצים
כף פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה :
לטחון את הדג, כוסברה, בצל, שום, תפוח האדמה המגורר.
עכשיו לחטון בפעם השניה הכל.
להוסיף למסה את פירורי הלחם הביצים והבלינים לערבב ולהכניס לחצי שעה למקרר.
רוטב :
חצי כוס שמן
בצל גדול או שניים פרוסים
כף פפריקה אדומה מתוקה
פלפל חריף פרוס – אוהבים חריף יותר או פחות תאזנו לפי הטעם, שי פרס רק רבע ממנו
פחית גדולה של עגבניות פרוסות או מרוסקות ומקולפות. העגבניות מאוד יקרות היום ואם מחפשים ליקופן אז בקופסאות האלה יש יותר ליקופן מהעגבניות הטריות.
2 כפות סילן
מלח או אבקת מרק עוף
כוס מים
אופן ההכנה –
לחמם מעט אתת השמן להוסיף אתת הבצל הפרוס עד שצבעו יהפוך שקוף ואז להוסיף את התבלינים והעגבניות ולהמשיך לטגן מעט. להוסיף אתת המים ולהביא לרתיחה. הנמיך ת החום ולהכניס את הקציצות .
לבשל חצי שעה על אש בינונית/נמוכה וזהו.
בתיאבון