קציצות מעלי הפראסה הירוקים

קציצות מהחלק הירוק של הפראסה
אחרי החגים יתחדש הכל…
נו טוב רצים,קונים,מרתיחים,סוחטים וקוצצים מוסיפים רכיבים ומטגנים קציצות פראסה
אממה מה…למה לזרוק את הירוק .
כבולגריה כל שארית הופכת תפנית.
תכינו סיר ענק לידכם וכל החלק הירוק שנותר מחיתוך ראשי הפראסה לקציצות שלכם תניחו בו.
מלאו מים והרתיחו עד ריכוך .
קררו וסננו .תסחטו היטב ותאפסנו בשקית במקפיא או המשיכו איתי הלאה (כל שקית במשקל קילוגרם אחד כן?)
כשתרצו להכין מעדן תרתיחו 2 תפוחי אדמה גדולים וקררו במקרר כשהשקית שלכם מפשירה
קדימה באו נכין יחד .
בקערה גדולה נניח –
קילוגרם אחד מן העלים הירוקים של הפראסה מבושלים סחוטים וקצוצים ידנית או במעבד בפולסים שלא תהיה לנו דייסה
2 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס
3 בצלים ירוקים קצוצים דק על עליהם הירוקים
3 ביצים גדולות
כף קמח או קמח מצה
כפית פלפל שחור
1/2כפית פלפל לבן
כפית מלח או לפי הטעם
מכינים קערית מלאה בפירורי לחם דקים או קמח מצה בפסח
מכינים קציצות בינוניות שיהיו עסיסיות .
טובלים בפירורי הלחם -אל דרגה הם ידבקו היטב כי הקציצה רטובה.
מכינים מחבת עם שמן חצי עמוק .
מטגנים להזהבה ומניחים על נייר סופג
מגישים עם יוגורט סמיך מתובל בשום שמיר או רוטב שום או כל מה שרוצים וזוללים רותח .
מי אמר שזורקים?
לכו להכין.
אה ולא להוסיף תבלינים נוספים כי כל המוסיף ורע טעם עלי הפראסה דומיננטי וטעים.
leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.