קציצות מנגולד ועדשים נפלאות ובריאות

אהבה במטבח בימי קורונה

אני מניחה שאם מישהו לפני חודשיים היה אומר או לוחש, שנגיף ויראלי  יביא את העולם ואותנו למצב הסוריאליסטי הזה, סביר להניח שכל אחד מאתנו היה חושב לאשפז את הלה בכפיה.

כן, זה אפוקליפטי, כן זה הזוי והרשת מלאה בממים ובדיחות על המצב ורוב האנשים שמצויים בסביבתי יצאו לחל"ת או עובדים מהבית.

מודה ומתוודה, שעד אתמול עוד לא חשתי בלחץ ואפילו ביום שני האחרון, הייתי בים וגלשתי להנאתי, כשיצאתי מהמים, ראיתי לא מעט אנשים נהנים מחומה של שמש אביבית.

בערב כבר "ננזפנו" על כך במהדורת החדשות ועדיין לא חשתי לחץ או היסטריה,  אבל אז למחרת מישהו העביר לי פס קול של אישה נחמדה מאיטליה, שמסבירה את מצבם העגום וקוראת לתושבי מדינת ישראל לנהוג באחריות ואין לי הסבר למה דווקא הגברת הזו הצליחה להלחיץ אותי, אבל משהו בקול האנושי הזה הצליח להגיע אלי.

מאותו הרגע התחברתי לטלוויזיה והאזנתי לכל מילה ולכל הסבר על נגיף הקורונה ואז הבנתי לא יודעים על הדבר הזה כלום ורב הנסתר על הגלוי.

היום כבר סגרתי טלוויזיה, לא מסוגלת לראות את שלל המומחים ותרחישי האימה האפוקליפטיים.

 אז מה עושה בלוגרית אוכל בימי קורונה?

מתחרפנת במטבח! או ליתר דיוק מממשת את אחת מאהבות שלה בימי קורונה וזה הבישול הביתי.

במצב רגיל הייתי אומרת לכם לטוס לקנות עלי מנגולד, כי תכף זה נגמר, אבל יש אופציה נוספת לקבל עלי מנגולד טריים (לפני שזה באמת נגמר)  וגם ירקות ופירות אורגנים נפלאים.

איך אפשר? תתקשרו לדודי מהחווה האורגנית ברמת השרון – 052-4717554 ותזמינו ממנו ארגז מלא כל טוב והמשלוח יגיע אליכם עד הבית, מיועד לתושבי השרון והסביבה.

נשבעת לכם שלא טעמתם ירקות ופירות כאלה, יש להם טעם אמיתי, אני קוראת להם ירקות ופירות עם טעם של פעם.

וכשתחלוף מאיתנו הקורונה, סעו לבקר אותו, יש לו מקום קסום.

מנגולד 6

בימים אלה שכולנו סגורים בבית אני ממליצה להתחבר לאימוני הספורט השונים הניתנים לייב ובחינם וגם לנסות ולשמור על אוכל בריא שמורכב מירקות ופרות.

 

מתכון נפלא לקציצות עלי מנגולד ועדשים 

מנגולד 2

מה צריך:

שמן זית

4-5 עלי מנגולד טריים שטופים וקצוצים כמו חסה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 ביצה

1 תפוח אדמה מגורד בפומפיה

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

1/2 כוס קמח (אני השתמשתי בקמח כוסמין)

צרור עלי נענע

מלח ופלפל שחור גרוס

 

איך:

מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומטגנים כמה דקות , מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

מנגולד 10

בקערה נפרדת שמים את תפוח האדמה המגורר (יש לסנן נוזלים לפני)

מנגולד 11

מוסיפים את הביצה קמח ומערבבים, מוסיפים את המנגולד והבצל, מערבבים, מוסיפים את העדשים והנענע ומתבלים במלח ופלפל.

באותה מחבת מוספים מעט שמן זית, יוצרים בכף קציצות, מטגנים מכל צד עד להשחמה.

מנגולד 8

הקציצות נפלאות, טעימות ובריאות.

 מנגולד 4

 

 

 

 

 

איילת השחר סגל
איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.