ובלי קמח כבר אמרתי?
המצרכים
כרובית קטנה או חצי כרובית (700- 600 גרם)
2 פקעות שומר (כ- 400 גרם)
3/4 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים (כ- 2 כוסות אחרי בישול)
3-4 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, פלפל שחור
הכנה
קוצצים גס את הכרובית והשומר ומעבירים למעבד המזון יחד עם גרגרי החומוס המבושלים.
טוחנים, מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית ומלח.
העיסה צריכה להיות רטובה מספיק. לפני שמתחילים ליצור את כל הקציצות מנסים אחת. אם הקציצה נוטה להתפרק והעיסה לא רטובה, יש להוסף כף אחת או שתיים מים.
אם גם אחר כך היא לא שומרת על הצורה, אפשר ליצור כדורים במקום קציצות. זה עדיין טעים מאוד, ופחות מתפרק.
יוצרים קציצות בעלות עובי (או כדורים), ולתנור.
אופים בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות, רצוי עם טורבו, כ-45 דקות או עד שהקציצות משחימות ומתיצבות.
בתאבון!
עוד קציצות טבעוניות מעולות קלות הכנה וזולות אפשר למצוא כאן:
מנגולד קישוא וקמח חומוס קציצה טבעונית מס. 1
קערה גדולה של ירק וירקות ממה שיש בבית ועדשים 30 קציצות טבעוניות בתנור ממה שיש בבית ב- 10 ש"ח