קציצות טופו-תרד אפויות ללא גלוטן

לכבוד פסח הממשמש ובא, הכנתי תפריט עם ההמלצות שלי למגוון מנות טעימות וקלות להכנה שיוכלו בקלות לפאר כל שולחן בליל הסדר .
והנה דוגמא למנה אחת נוספת, קציצות טופו-תרד, קלות מאד להכנה וטעימות בטירוף, שאפשר להכין כל השנה וכולם יאהבו!
כל המנות בתפריט מתאימות גם לצמחונים, טבעונים ולנמנעים מגלוטן.

 האביב כבר כאן, פסח ממשמש ובא ואני נשאלת שוב ושוב "אז מה מכינים לפסח".

אז לכל המתלבטים ומתחבטים הכנתי תפריט עם ההמלצות שלי למגוון מנות טעימות וקלות להכנה שיוכלו בקלות לפאר כל שולחן בליל הסדר  (וכל השנה).

כל המנות מתאימות גם לצמחונים, טבעונים ולנמנעים מגלוטן.

והנה מנה אחת נוספת, קציצות טופו-תרד, קלות מאד להכנה וטעימות בטירוף, שאפשר להכין כל השנה וכולם יאהבו!

Picture_20170325_121644001s


המצרכים (לכ-10 קציצות):

300 גרם טופו קשה

5-6 כפות קמח תירס/קמח חומוס (אם צריך אפשר גם יותר)
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1-2 גבעולי סלרי

חצי חבילה תרד
1 בצל בינוני

1 שן שום כתושה
8 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון
מלח

 

לעבודה:

טוחנים את כל הרכיבים מלבד הקמח, במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים טיפונת מים).

מוסיפים את הקמח ובודקים שהמרקם נוח ליצירת קציצות יציבות.
יוצרים קציצות עגולות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים טיפה, מברישים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-25 דקות להתייצבות, אם יש צורך הופכים ואופים עוד 7 דקות.

זהו – פשוט וקל !

אפשר להגיש את הקציצות כפי שהן או לשדך להן איזה רוטב שאוהבים, שימו לב את הקציצות מניחים בתוך הרוטב כשהוא כבר מוכן רק לחימום אחרון לפני ההגשה.

מוזמנים להצטרף לסדנת מתכוני פסח שאקיים ב 31/3. נותרו עוד מס' מקומות.

נכין יחד מגוון מתכונים משגעים לפסח, נקצוץ, נתבל, נגלגל ולבסוף נשב יחד לאכול ארוחה משובחת.

כל המתכונים מתאימים לליל הסדר ולכל השנה, מתאימים לטבעונים ולרגישים לגלוטן.

לפרטים נוספים וליצירת קשר הכנסו לדף הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/bishultivoni/

לסרטוני הדגמה של המתכונים שלי, מוזמנים גם לערוץ היוטיוב שלי: https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ/videos

 תפריט פסח 2017