איזה כיף, האביב הגיע וזו העונה של הפול הטרי, אם אתם מתעצלים או שלא מצאתם פול טרי בסופר הקרוב – אפשר בהחלט להשתמש בקפוא.
המצרכים:
300 גרם טופו קשה טרי
5-6 כפות קמח קמח חומוס /עדשים (אם צריך אפשר גם יותר)
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1-2 גבעולי סלרי
2-3 עלי מנגולד יפים (או 2 כוסות עלי תרד)
1 בצל בינוני
1 שן
שום כתושה
4 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את כל הרכיבים מלבד הקמח, במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים מעט מים). מוסיפים את הקמח, מערבבים ובודקים שהמרקם נוח ליצירת קציצות יציבות, במידה ולא, מוסיפים עוד מעט קמח.
יוצרים קציצות עגולות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים שמן זית מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות להתייצבות.
לרוטב:
1 בצל
1 כרישה
3 גבעולי סלרי עם העלים
2 כוסות פול טרי או קפוא
1 כפית כורכום
מיץ מחצי לימון (או יותר אם אתם אוהבים)
1 לימון פרסי מיובש (מאד מומלץ-הוא מוסיף טעם מריר-חמצמץ מגניב)
שמן זית, מלח
לעבודה:
פורסים את הבצל הכרישה והסלרי לפרוסות דקות, מקפיצים את הכרישה והבצל בשמן זית עד שהופכים שקופים, מוסיפים את הסלרי והפול, מוסיפים מים עד לגובה כפול מגובה הפול, מוסיפים את הכורכום, הלימון והלימון הפרסי, ומבשלים עם מכסה סגור עד שהפול מבושל (זה מאד משתנה ותלוי בזן וביבול – ככל שהוא איכותי וטרי זה יקח פחות זמן) במידת הצורך מוסיפים מים.
רק כשהפול מבושל ממליחים בעדינות.
לאחר שהתבשיל מוכן, מסירים מן האש, מניחים את הקציצות בתך הסיר עם הפול ומגישים. אין לבשל אותם יחד!
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים, הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.
עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:
באתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ובדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.
הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :
לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם
להיות חלק מהקהילה שלי:
מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי בפייסבוק: “מדברים טבעונות בכיף – אפשר להתייעץ ולשוחח בכל נושא הקשור לטבעונות או צמצום השימוש בחומרי גלם מן החי.