קציצות טונה קלילות

אני לא בלוגרית של אוכל אבל זה יצא לי ממש טעים, אז החלטתי לשתף גם אתכם!

בחורה עם מחשב נייד

הכל התחיל כשהגיע יום ראשון. הוא הלך לכדורסל ואני נשארתי בבית ריק ומקרר מלא, והייתה לי תחושה שכדאי לנסות משהו שעוד לא עשיתי.
נזכרתי שפעם ראיתי מתכון לקציצות טונה. אני אוהבת טונה, אז התחלתי לחפש באינטרנט, אבל לא מצאתי שום מתכון שהיה נראה לי.
רוב המתכונים כללו טיגון שאני מעדיפה להימנע ממנו, וחלק מהקציצות נראו לי אנמיות ומשעממות.
מה עשיתי? החלטתי לקחת סיכון. שאבתי השראה, קצת מכל מתכון, ויצרתי משהו משלי.

מצרכים

2 קופסאות טונה בשמן
2 תפוחי אדמה בינוניים
ביצה
3 שיני שום כתושות
שליש כוס קמח מצה
שלוש כפות רסק עגבניות
כף סוכר חום / סילאן / דבש
חצי לימון סחוט
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט פפריקה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מסננים את הטונה מהשמן, שמים בקערה. מגררים גס את שני תפוחי האדמה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מגלגלים קציצות בגודל בינוני, ומכניסים לתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה. זמן אפייה משוער: 35 דקות, או עד שמזהיב.
בהצלחה!
11659550_10155761475340716_747822151133397701_n