קציצות טונה מהירות

הן אפויות, קלות להכנה ודלות שומן. השף אייל גליק מגיש – קציצות שמתאימות בול למזג האוויר החם שנחת עלינו

בחורה עם מחשב נייד

קציצות טונה סטארקיסט. צילום: יח"צ

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים – מעוכים לפירה

1 קופסה טונה 5% עם עשבי תיבול (מסוננת)

1-2 שיני שום ( כתוש או מגורד )

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

1 כפית פשתן טחון – אופצייה

מלח ,פלפל

1 ביצה גדולה

2 כפות פירורי לחם – ניתן להחליף או לשלב עם זרעי צ'יה

חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

לערבב את המרכיבים יחד, ולתת לתערובת לנוח כ-10 דקות.

ליצור עיגולים בגודל שרוצים (לא גדול מדי), לעטוף בזרעי צ'יה או שילוב עם פרורי לחם.

להעביר לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.

לאחר עשר דקות, להפוך את הקציצות לחמש דקות נוספות.

הצעת הגשה:

עם רוטב יוגורט ועשבי תיבול.

* המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

צילום: יח"צ