קציצות טבעוניות כשרות לפסח

מתכון לקציצות קינואה ועדשים טבעוניות, טעימות, קלות להכנה וכשרות לפסח!
לא לטבעוניים בלבד.

מתכון לקציצות קינואה ועדשים טבעוניות, טעימות, קלות להכנה וכשרות לפסח!
לא לטבעוניים בלבד.

20170308_151801_Easy-Resize.com

מצרכים:

100 גרם עדשים ירוקות

100 גרם עדשים שחורות

200 קינואה

3 כפות טחינה

2 טבליות שום כתוש "דורות"

2 טבליות כוסברה קצוצה "דורות"

2 טבליות פטרוזיליה קצוצה "דורות"

2 כפות קמח תפו"א (אפשר להחליף גם בקמח עדשים או קמח חומוס)

1 כף מים

תבלינים:

1.5 כפית מלח

0.5 כפית פלפל

1 כפית כורכום

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. השריית העדשים במים שעתיים

2. לנקז את המים שבהן הושרו , להעבירן לסיר עם מים חדשים.

3. לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן על אש נמוכה  עד ריכוך (כ 20 דקות.)

4.  בסיר נפרד לבשל את הקינואה עד ריכוך (בהתאם להוראות בישול רגילות)

5. לסנן את העדשים והקינואה

6. להעביר למעבד מזון את הקינואה והעדשים, ולהוסיך את: השום, הכוסברה והפטרוזילה

7. לטחון עד עיסה, בהתאם לדרגה שרוצים.

20170308_135817_Easy-Resize.com

8. להעביר לקערה חדשה ולהוסיף את הטחינה, קמח תפ"וא, שמן זית ומים.

9. לערבב ולתבל: מלח, פלפל, כורכום, כמון

10. עם ידיים רטובות, לגלגל כדורים לשטח אותם קצת ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.

20170308_142645_Easy-Resize.com
אפשר גם לעטוף סביב מקל קינמון

11. למשוח מעט שמן זית על הקציצות מלמעלה.

11. להכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות (טורבו) לכ 20 דקות (עד השחמה קלה).

17191485_10155041785280480_7418526688038471600_n

בתיאבון 🙂

20170308_152807_Easy-Resize.com