מתכון לקציצות קינואה ועדשים טבעוניות, טעימות, קלות להכנה וכשרות לפסח!
לא לטבעוניים בלבד.
מצרכים:
100 גרם עדשים ירוקות
100 גרם עדשים שחורות
200 קינואה
3 כפות טחינה
2 טבליות שום כתוש "דורות"
2 טבליות כוסברה קצוצה "דורות"
2 טבליות פטרוזיליה קצוצה "דורות"
2 כפות קמח תפו"א (אפשר להחליף גם בקמח עדשים או קמח חומוס)
1 כף מים
תבלינים:
1.5 כפית מלח
0.5 כפית פלפל
1 כפית כורכום
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. השריית העדשים במים שעתיים
2. לנקז את המים שבהן הושרו , להעבירן לסיר עם מים חדשים.
3. לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן על אש נמוכה עד ריכוך (כ 20 דקות.)
4. בסיר נפרד לבשל את הקינואה עד ריכוך (בהתאם להוראות בישול רגילות)
5. לסנן את העדשים והקינואה
6. להעביר למעבד מזון את הקינואה והעדשים, ולהוסיך את: השום, הכוסברה והפטרוזילה
7. לטחון עד עיסה, בהתאם לדרגה שרוצים.
8. להעביר לקערה חדשה ולהוסיף את הטחינה, קמח תפ"וא, שמן זית ומים.
9. לערבב ולתבל: מלח, פלפל, כורכום, כמון
10. עם ידיים רטובות, לגלגל כדורים לשטח אותם קצת ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.

11. למשוח מעט שמן זית על הקציצות מלמעלה.
11. להכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות (טורבו) לכ 20 דקות (עד השחמה קלה).
בתיאבון 🙂