קציצות התרד המיתולוגיות של סבתא ז'נה

קציצות תרד ובשר

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סבתא ז'נה שלי הכינה קציצות שכשאכלת עצמת עניים וגורגרת .

היו לה כמה סוגים באליפות ולא היה היה מעבד מזון או גדג'טים מיוחדים

היה לה סכין ענקית חדה וידיים חזקות שלא היית רוצה לקבל מהן סטירה.

היא עבדה בזריזות מדהימה ותוך שעות ספורות הוציאה תחת ידיה אוכל מענג שנקצץ והורכב ידנית .

הדבר היחיד שעזר לה היתה מטחנת הבשר הידנית מאלומינים חזק ביותר שהורכבה על קצה השולחן והיידה לעבודה.

בקציצות התרד נזכרתי כי בחגים תמיד ה כינה אותן לאלו שלא אכלו פראסה שזה נדיר ולאלו שאהבו אותן כמוני .

לפני מספר ימים הופיע דרלינג כשבאמתחתו כמה חבילות סבאנח – תרד טורקי ואמר .

אני יודע שאת לא במיטבך אבל היית הורגת אותי אם לא הייתי מביא את הטרי הזה .

נו טוב הוא מכיר את כל חולשותי הרי .

אז בערבו של אותו יום הן כבר היו חלוטות קצוצות ומוכנות החבילות הללו ומאחר שערב ראש השנה חל כמה ימים אחר כך וגם כיפור לא נרדם נזכרתי בסבתוש מכינה את הקציצות שלי .

שדרגתי אותן והוספתי מעט שומן כבש לטעם ובצל מגורר והאגדה נרקמה לה .

שבנותי הגיעו והן היו רותחות חגגו עליהן ולא נשאר לערב החג . מילא נכין עוד .

אז בואו איתי להכין .

לעיסה צריך –

קילו אחד של תרד חלוט וקצוץ ידנית . לא דייסה אנחנו יוצרים פה.

לשקול אחרי חליטה וסחיטה לקילוגרם אחד.

1/2 קילו בשר טחון לא שמן

50 גרם שומן כבש (לייה) מגורר-אני מקפיאה חתיכה ומגררת בפומפיה עבה לעיסה ישירות או לבקש מהקצב לטחון יחד .

1 בצל בינוני מרוסק בפומפיה עבה

2 ביצים גדולות

כפית פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית גבישי שום

כפית שטוחה מלח או לפי הטעם

כפית אבקת מרק עוף כי כך אני אוהבת .מי שלא רוצה לא חובה אבל מכאן הטעם .

1/2 כפית אבקת אפיה

2 כפות גדושות פירורי לחם לעיסה .

ופירורי לחם טובים לציפוי לפני הטיגון

2 ס"מ שמן צמחי  לטיגון  במחבת גדולה -לא שמן זית .

ההכנה

בקערה גדולה לשים את המסה היטב לאיחוד .

מכינים קציצות יפות ולא קטנות או שטוחות -ראו בתמונה .

בקערית עם פירורי לחם טובלים כל קציצה לציפוי טוב

ומיד לשמן החם לטיגון .

מטגנים להזהבה ומגישים חם עם לימון ליד .

מובטח לכם שער גנעדן .

קציצה מושלמת ,רכה בפנים ופיכה בחוץ .

תוטדו לסבתא שלי האהובה על רעיונות למכביר .

ניתן להשתמש בתרד קפוא כמובן שלא מובטח אותו טעם אבל סננו אותו מנוזלים היטב .

ניתן להשתמש במנגולד רק העלים הירוקים.

לכו להכין כי החג מתקרב ויופי להגיש בסוכה קציצות מכל סוג .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.