ראש השנה מתקרב ואוטוטו מסתיים גם לוח השנה שלכם. אז במקום לחכות שיגיע לוח שנה מכוער מאיזו חברת ביטוח, הרשו לנו להציע הצעה אחרת, שהיא גם שימושית וגם תרומה למטרה טובה.
לוח השנה של אלו"ט כולל ציורים של אמנים אוטיסטים ובמקביל גם מתכונים של השפים מאיר אדוני, חיים כהן, שגב משה, יובל בן נריה, רותי רוסו, ניר צוק, רן שמואלי, מרב סריג, ארז קומרובסקי, לימור לניאדו תירוש, אייל לביא, יהלומה לוי, ומסימיליאנו די מטיאו, שגם אירחו את הציירים במסעדות שלהם.
מתוכו קבלו את המתכון לקציצות הדגים של יובל בן נריה, שלא צריך לחכות עד ראש השנה כדי להכין אותן. הן יהיו מצוינות גם בסתם ארוחת שישי.
>> לפרטים נוספים על לוח השנה לחצו כאן
מצרכים לקציצות (ל-4 סועדים):
4 פילה דג לבן טחון
צרור כוסברה קצוץ
כפית ג'ינגר מגורר
כפית צ'ילי ירוק קצוץ דק
קורט קינמון טחון
קורט כמון טחון
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מסה אחידה.
מצרכים לקארי העגבניות:
200 גרם חמאה
קורט זרעי חילבה
כף שטוחה של גארם מסאללה
כפית אבקת קארי צהוב
2 קופסאות עגבניות קלופות משומרות
2 כפות חומץ סיידר תפוחים
כף שטוחה מלח דק
כפית שאטה גרוס
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מניחים סיר על להבה בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את זרעי החילבה ומטגנים כדקה או עד שמזהיב.
מוסיפים את הגארם מסאללה ואבקת הקארי ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כשעה על אש קטנה.
טוחנים לרוטב חלק בעזרת בלנדר מוט.
הכנת המנה:
מחממים את הרוטב בסיר לבעבוע עדין.
יוצרים כדורי פינג פונג קטנים מהמסה ומניחים ברוטב החם, מבשלים כ 30 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!