קציצות דגים ברוטב עגבניות

הפסח הזה כולנו מסובין, יחד באותו שולחן, צמחוני מול קרניבור, מזרח מול מערב, שונא דגים מול חובב גפילטע פיש:)

kzizot1
קציצות דגים ברוטב עגבניות צילום: גל קוזלוב

הפסח הזה כולנו מסובין, יחד באותו שולחן, צמחוני מול קרניבור, מזרח מול מערב, שונא דגים מול חובב גפילטע פיש:)
בפרוייקט "חילופי זוגות" של סלונה אוכל הוצע לנו לחבור בלוגרי אוכל אחד עם השני ולהעלות פוסט משותף עם מאכל לפסח, חברתי אל שלומי חזאם  שמיד הציע שנכין דגים…
אינני חובבת דגים בלשון המעטה והסיוט שלי מליל הסדר כילדה היו קציצות אפרפרות עם רוטב רוטט וטבעת גזר למעלה -גפילטע פיש שלומי הכין גפילטע פיש שיכולות להראות אחרת..

אתמול בערב, במסגרת שיתוף הפעולה בין סלונה ל"דורות" חתמנו את הקורס בשיעור על דגים… המתכון שמובא כאן הוא לקציצות דגים ברוטב עגבניות של דנית סלומון אשר במשך 10 שיעורים חלקה עימנו את הידע והכשרון הרב שלה בבישול ואפייה ולמי שלא אוכל דגים אפשר להחליף את הדג בעוף טחון

תערובת לקציצות דגים:
500 ג פילה דג לבן (מרלוזה או קוד ) ללא עור
8 בצלים ירוקים פרוסים
3 פרוסות לחם לבן, רטובות וקרועות לחתיכות
1/2 כפית אבקת אפייה
2 קוביות שום דורות או שתי שיני שום כתושות
2 ביצים גדולות
2 כפיות מיץ לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון

מפשירים חלקית את הדג, שמים את כל המרכיבים במעבד המזון עם להב המתכת ומרסקים לתערובת אחידה
צרים קציצות בגודל הרצוי (כ16 קציצות) מסדרים במגש, מכסים בניילון ושמים במקרר להתיצבות לחצי שעה-שעה על מנת שיתייצבו

לרוטב העגבניות:
1/2 קופסא פילה אנשובי משומרים בשמן זית (למי שנמנע מדגים – כף שתיים של רוטב סויה)
2 כפיות שמן זית
1 גזר קטן מגורר
1 בצל אחד קטן קצוץ או קוביית בצל מטוגן של דורות
שתי שיני שום כתושות
3 עלי ריחן קצוצים
כוס (250 מ"ל) רסק עגבניות איטלקי (פסאטה,ממליצה ביותר להשתמש בתוצרת MUTTI)
1/2 כוס מים
1/4 כפית פתיתי צ'ילי מיובש
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
250 ג' עגבניות שרי קטנות חצויות לשניים
ריחן טרי לקישוט

אופן הכנה:
מסננים את האנשובי מהשמן (שומרים את השמן) קוצצים את האנשובי, שמים את שמן האנשובי יחד עם שמן הזית בסיר ומחממים, מוסיפים את חתיכות האנשובי הקצוץ, מטגנים עד אשר הן נמסות, מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים כשתי דקות עד אשר הגזר משנה את צבעו, מוסיפים בצל, שום וריחן ומערבבים
יוצקים את רסק העגבניות ואת המים ומערבבים, מוסיפים צ'ילי ופלפל שחור.
מביאים לרתיחה מכסים במכסה, מנמיכים להבה ומבשלים כ15 דקות
מוסיפים את הקציצות לסיר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ5 דקות, מפזרים מלמעלה את עגבניות השרי ומבשלים כ10 דקות נוספות
לפני ההגשה מפזרים עלי ריחן

* אפשר להכין את הקציצות בשתי דרכים
1. לטגן אותן קודם לפני שנכנסות לסיר רוטב העגבניות
2. להכניס אותן לסיר הרוטב כמות שהן (ללא טיגון)
*לטעמי הקציצות בטיגון מקדים טעימות יותר (וגם לא מתפרקות בסיר)

חג שמח

קרדיט לצלם: גל קוזלוב
קרדיט לצלם: גל קוזלוב

קציצות עוף טחון ברוטב עגבניות