קציצות דגים בטחינה ופיסטוקים

זה קל, זה דיאטטי וזה טעים במיוחד. בני הדייג במתכון לפתוח איתו את השבוע

בחורה עם מחשב נייד

קציצות דגים בטחינה ופיסטוקים

צילום: שרית גופן

בני רבה הידוע בכינוי בני הדייג משתף במתכון קציצות דגים קל וטעים. קציצות הדגים, בטחינה ובפיסטוקים, מוגשות בכל סניפי בני הדייג ברחבי הארץ. הן אפויות ודיאטטיות.

משך זמן הכנה כ-40 דקות

חומרים לקציצות דגים:

6 פילה דג ים לבן טרי נקי מעצמות ועור (דג מומלץ: לברק או מוסר ים).

צרור כוסברה

2 בצלים קטנים

כף קימל

½ כף כמון

½ כפית מלח

⅓ כפית פלפל שחור

⅓ כוס פירורי לחם.

חומרים להכנת טחינה:

¾ כוס טחינה גולמית

¾ כוס מים

כפית גדושה שום כתוש

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח

+ אופציה לשדרוג הטעם: ¼ כפית גרידת לימון.

אופציה לתוספת: פיסטוקים מרוסקים

אופן ההכנה:

קוצצים דק את פילה הדג, הכוסברה והבצלים ומכניסים לקערה. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.

לאחר הערבוב מתחילים בהוספת פירורי הלחם עד שהתערובת יציבה ליצירת כדורים (במידה והעיסה איננה יציבה מספיק יש להוסיף עוד פירורי לחם).

בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 250 מעלות.

מניחים בתבנית נייר פרגמנט ועליו מניחים את קציצות הדגים. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות במצב גריל ומכניסים את הקציצות ונייר הפרגמנט לכ-10 דקות.

מוציאים את התבנית, מוזגים מעל את הטחינה שהכנו ומכניסים לעוד 5 דקות.

מוציאים מן התנור ומפזרים מעל פיסטוקים ומגישים.