כשהוזמנתי להשקת ליין המוצרים החדשים של קנור הייתי סקפטית. אני? אשתמש ברטבים מוכנים? זה היה הכי לא אני. אבל…. ניסיתי. ניסיתי ונוכחתי, שהם בהחלט מצויינים.
עם פרסום ההגבלות החדשות על אחוזי המליחות ובריאות המוצרים, יצאה חברת קנור בסדרה של לא פחות ממעולה לבישול. הסדרה כוללת שלושה רטבי בסיס לבישול. האחת חרפרפה והשניים האחרות בסיסיות עם טעמים מצויינים.
העגבניות האטלקיות שיש ברטבים, ההתאמה לחך הישראלי ובכלל, הופכים את הרטבים ליעילים, מקצרי זמן משמעותיים ומסייעים למי שהבישול לא הצד החזק אצלם.
לעיסת בשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
כפית בהרט
מלח, פלפל
לרוטב:
1 צנצנת רוטב נפוליטנה של קנור
1/2 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור (חרפרף מעט, אם לא אוהבים לשים במקום רוטב נפוליטנה)
2 כפות רסק עגבניות
2 צנצנות בגודל הרוטב של מים
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
מלח (לפי הטעם)
להכנה:
לערבב את מרכיבי הבשר היטב (אני אוהבת ללוש ביד בעזרת כפפות חד פעמיות, מה שמאחד את הבשר). ליצור קציצות ולהניח על מגש.
לצקת את כל חומרי הרוטב לסיר ולהביא לרתיחה. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
להוסיף את הקציצות ולבשל יחד כ- 45 דקות.
אפשר אחרי חצי שעה להוסיף אפונה (סנפרוסט) ולבשל יחד.
להכין אורז, להניח מעל ברכות קציצות, ליד אפונה ו…..בתיאבון!