קציצות בשר ברוטב עגבניות טריות -זכרון ילדות

בחורה עם מחשב נייד

 

 

 

קציצות בשר בעגבניות

תמיד כשהגעתי לסבתא שלי בימי שלישי חיכה לי משהו טעים

אני מאלו שאוהבות אוכל חם בערב …משהו שלא יסחב לחם איתו כן כן בולגריה ומתה על לחם

הכי כיף היה לי עם קציצות הבשר ברוטב העגבניות שלה

היא הכינה ליד אורז לבן והתענגתי

מאחר לקל להכין ולא יושבים שעות על קילוף וקיצוץ אז בקיץ זה עילוי …

מכינים את הקציצות כך –

חצי קילו בשר טחון דק(שמן מעט ואפשר להוסיף 50 גרם שומן כבש)

1 ביצה גדולה

3 כפות פירורי לחם או קמח מצה בפסח…

בצל גדול מגורר

1 שקיק אבקת אפיה

פלפל שחור ומלח לפי טעם – אנחנו אוהבים המון פלפל אז אני מתבלת בחצי כפית לפחות

כפית כמון טחון

מי שאוהב תבלינים נוספים מוזמן להוסיף…

לשים היטב לתערובת אחידה ויוצרים קציצות לא קטנות שאותן מטגנים בשמן משני הצדדים

לרוטב מכינים סיר גדול

מעט מאוד שמן לטיגון שבתוכו בצל גדול קצוץ ומזהיבים אותו

מוסיפים 2 שיני שום כתושות ואחרי דקה מוסיפים

קילו עגבניות בשלות ואדומות מגוררות

2 כפות רסק עגבניות – הכי טוב של יכין כי הוא מתקתק

כוס מים חמים

1 כפית אבקת מרק טובה

פלפל שחור ומלח לפי טעם

1 כף גדושה סוכר חום ואפשר יותר לאוהבי המתוק

פפריקה מתוקה 1 כפית ואפשר גם חריפה

והסוד שלי – כף גדושה טריאקי של אוסם שמשפר פלאים את הטעם .

מבאים לרתיחה ואם צריך עוד נוזלים מוסיפים .

מבשלים כמה דקות

מטביעים פנימה את הקציצות שלנו ומבשלים יחד 20 דקות

טועמים ומתקנים תיבול ואם רוצים רוטב דליל מוסיפים מים רותחים

מגישים חם עם אורז לבן ומתענגים

הכי טעים עם חלה מתוקה של שבת אבלללל…זה לאלו שלא מקפידים על משקלם …

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.