קציצות בריאות מטריפות

קציצות בשר עם ירקות אפויות בתנור ומבושלות ברוטב מטריף…

IMG_1540

מצרכים לתערובת הקציצות (25 קציצות):

2 קישואים קטנים

1 גזר גדול

2 כרשות

750 גרם בשר בקר טחון

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

צרור פטרוזיליה קצוץ דק מאוד

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

3 כפות שמן זית

מצרכים לרוטב:

10 עגבניות גדולות מגורדות (או מרוסקות במג'ימיקס)

5 שיני שום כתושות

1 בצל קצוץ דק

1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות

2 כפות סילאן

1 כף סירופ רימונים (לא חובה)

1 כף שטוחה מלח

2 כפות פפריקה מתוקה

3 כפות שמן זית

להכנת תערובת הקציצות:

1. במג'ימיקס לקצוץ דק את הגזר, הכרשה והקישואים.

2. לערבב את כל רכיבי הקציצות יחד (כולל סעיף 1). ללוש היטב את כל הרכיבים 2 דקות.

3. לרפד 2 תבניות בנייר אפיה או לשמן את התבניות בתרסיס שמן.

4. ליצור קציצות בגודל כדור פינג פונג ולהניח בתבנית במרווחים קטנים בין אחד לשני.

5. לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.

להכנת הרוטב:

1. בשמן זית חם לטגן את הבצל עד שקיפות הבצל, להוסיף את השום ולטגן עוד טיפה.

2. להוסיף את רצועות הפלפל ולערבב. לטגן עוד 2-3 דקות.

3. להוסיף את העגבניות המרוסקות. לערבב יחד ולהוסיף את שאר רכיבי הרוטב.

4.לבשל חצי שעה על אש קטנה.

5. להוסיף את הקציצות לרוטב, לבשל יחד חצי שעה על אש קטנה. להכין אורז לבן, לאכול יחד, פשוט מעדן!!!

IMG_1545

 

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב