קציצות אלג'ריות- יאפרק

 

מקור הקציצות הוא אלג'ראי ואלו קציצות שעוברות מדור לדור במשפחה הציפוי שלהן מיוחד והן נימוחות בפה.

קודם מטגנים ואחר כך מבשלים.

אני מכורה להן מאז שאני זוכרת את עצמי. כששרתי בצבא אימי היתה מגיעה עם סיר הקציצות עד לבסיס.

 

קציצות

 

מתכון:
חצי ק"ג בשר בקר טחון.
1 צרור פטרוזיליה,  ניתן להשתמש ב5-6 קוביות פטרוזיליה כתושה של דורות
1 בצל גדול.
לטחון היטב את הבצל עם הפטרוזליה למחית.
להוסיף את המחית לבשר.
להוסיף לבלילה את התבלינים
חצי כפית כורכום
1 כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף.
ללוש הכל היטב עם רבע כוס שמן.
להניח במקרר כחצי שעה.
לחממם במחבת שמן לטיגון
ליצור קציצות שטוחות
לטבול אותם בסולת ולאחר מכן לטבול בביצה טרופה.
לטגן משני הצדדים עד להזהבה.
הכנת הרוטב:
לטגן בצל קצוץ דק , ניתן להשתמש בבצל מטוגן של דורות
להוסיף 3 עגביות מגורדות לבצל המטוגן ולהמשיך לטגן 2 דקות.
להוסיף כוס וחצי מים רותחים.
להוסיף תבלינים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
כפית כמון.
לבשל את הרוטב היטב ולהכניס את הקציצות לתוך הרוטב.
לבשל כ40 דקות על אש נמוכה