קפיצה קטנה לאיטליה – מרק מינסטרונה

עוד מעט ירד פה גשם.

החורף שוב קפץ ליממה אחת , ובא לי להתפנק עם איטלקי, שווה כזה, עשיר, ריחני ורותח. אז  נכנסתי למטבח לפנק את עצמי במרק – מלך המרקים, איטלקי שווה שווה שווה!

חתכתי, קצצתי, רקחתי , בישלתי – יש לי איטלקי שיחמם אותי ליממה הקרובה .

44921209_10156650323286280_1260163930295107584_n

 

מרק מינסטרונה 

חומרים:
1 בצל חתוך לקוביות .
שתי שיני שום שלמות.
2 גזרים חתוכים לקוביות.
2 זוקיני חתוכים לקוביות.
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת.
1 כוס שעועית אדומה.
1 כוס אופנה עדינה.
ארבעה ענפי אורגנו טרי.
ארבעה גבעולי טימין.
1 קופסת רסק עגבניות של MUTTI (אני תמותי על MUTTI).
מלח, פלפל שחור טחון, מעט סוכר.
כוס ורבע של פסטה קצרה מבושלת.
3 ליטר מים (ישראל מתייבשת!)

אופן ההכנה:
בסיר מחממים מעט שמן זית ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים מוסיפים את הגזרים, הזוקיני, תפוחי האדמה, ומטגנים יחד, זורקים לסיר את השום, האורגנו והטימין ומוסיפים את השעועית והאפונה ומוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מוסיפים את רסק העגבניות ,התבלינים והסוכר ומבשלים עוד כ- 40 דקות.
את הפסטה תוסיפו בהגשה כי היא תשתה לכם את כל המים ואז תשארו צמאים!

 

 

 

 

 

בתאבון 🙂