אני חושבת שאת מנת הקנלוני הזו עשו מאות אנשים בכל מיני וריאציות, זו אחת המנות הקלילות והטעימות שבני הבית ואורחים שמחים לקבל.
השילוב של תרד וגבינות, בהגשה נראה מקסים ומזמין והרי ידוע שהעיניים נהנות קודם. מנה מתאימה במיוחד לשבועות – כזו שתפאר כל שולחן.
כדאי להשתמש בפסטה איכותית על מנת שהקנלוני לא יאבדו את צורתם ויהיו מקסימים וחתיכים כמו לפני האפייה .
מצרכים:
1 חבילה קנלוני "יבש"
200 גר' גבינת טוב טעם 3% טרה
2 ביצים
1 שקית תרד מופשר –לא עלים
1/4 מיכל של גבינת קוטג' 5% טרה
מעט ציר ירקות לבישול
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מעט אגוז מוסקט
5 שיני שום טרי כתושים
150 גר' גבינה צהובה נעם 9% מגורדת בפומפייה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את גבינת טוב טעם, ביצים, תרד, גבינת קוטג' 5% ,
מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף ומניחים בתבנית אפייה.
יוצקים את ציר הירקות כך שיכסה 1/4 מגובה הקנלוני. עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים
כ – 40 דקות בחום של 180 מעלות.
מורידים את נייר הכסף , שופכים את הנוזלים לכיור ומפזרים מעלה את הגבינה הצהובה .
מקרימים בתנור עד לקבלת צבע שחום יפה ומגישים.
תיהנו