אצלי (בכל זאת עירקית גאה) בעיקר מאז ומעולם כל מה שמסמן את פסח זה הסילאן,
אני מחכה לו כל השנה כדי לאכול קערה מלאה באגוזים ויהיה מה,
כאילו שזה לא נמכר בכל סופר כל השנה.
פסח בפתח הבטן במתח (והביקיני קרוב מתמיד)
ואין כמו מרק טוב עם אטריות לפתוח את ארוחת החג ולסתום את התאבון בלי בעיות!
להכנת הקניידלך:
4 בצל קצוץ מטוגן של דורות
1 שן שום כתוש של דורות
4 קוביות פטרוזילה קצוצה של דורות
4 ביצים
3 כוסות קמח מצה
6 כפות שמן קנולה
שתיים וחצי כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לבן
לערבב הכל ולהשאיר בצד.
למרק:
גזרים חתוכים לעיגולים
עלי סלרי
אטריות אורז
ליטר וחצי ציר מרק או מים וכפית אבקת עוף לכל כוס מים
מלח ופלפל שחור
אז ככה:
מבשלים את האיטריות על פי הוראות היצרן על גבי האריזה ומסננים.
מרתיחים בסיר גדול ורחב את הנוזלים (מים/ציר מרק) ומוסיפים את הגזר, הסלרי ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
כשהמרק רותח עושים כדורי קניידלך בגודל פינג פונג בעזרת ידים רטובות וזורקים לסיר אחד אחד לאט.
כשכל הכדורים צפים הם מוכנים, מוסיפים את האיטריות מוזגים לקערה ואוכלים בהנאה.
ניתן להוסיף למרק קובית שמיר קצוץ של דורות ולילדים לשדרג בשקדי מרק כשרים לפסח
חג שמח
ותודה לחברתי העירקית האהובה על ההשראה