קנטאקי -עוף מטוגן? אז זהו שלא-עוף אפוי …

שוקי עוף מטוגים פרייד קנטאקי

 

עוף מטוגן…רק הריח ואני נמסה .

אז זהו שלא כי כאן הבאתי באמתחתי פטנט חדש

פחות קלוריות וטעם גנעדן .

רק תזכרו לחמם תנור בטורבו זה סוד הקסם שסוגר את העוף ומבטיח עסיסיות כאילו וטוגן.

מעשה שהיה .

שוקי עוף היו במקרר וזכרתי טעמם של אלו שבבולגריה קנינו בכמות וחשבו שאנחנו מטורפים.שם קונים יחידה או מקסימום שתיים כי המחיר גבוה והשכר שם נמוך.

ישבנו במסעדה וזללנו והטעם הלך איתנו . רק אחר כך גיליתי למה זה טעים כל כך.

הן  שרויות לילה שלם ברוויון- חלב חמאה ורק לאחר מכן מתובלות ועפות לשמן החם .

נו טוב ננסה אמרתי לדרלינג מה כבר יכול להיות ובמקום לטגן נאפה .

קונים 20 שוקיים גדולות ויפות.

מכינים אותן מראש .מנקים וקולפים את העור כדי שהציפוי ידבק טוב ולא נקבל סמרטוט תחת הציפוי .

מכינים קערה או קופסה מתאימה ושורים אותן ברוויון .

לכשר שורים אותן בחלב קוקוס או שקדים .

בתבנית מניחים נייר אפיה טוב .

לוקחים שקית ניילון חזקה ומכניסים פנימה –

200 גרם פירורי לחם דקים

שקית קטנה ביסלי פלאפל טחון דק

כפית גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה ואם אוהבים חריף אז גם חריפה.

חצי כפית גבישי שום

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית או יותר כמון טחון (שדרוג שלי )

אין צורך במלח כי העוף בארץ מומלח ויש גם את הביסלי .

מסננים את השוקיים מהנוזלים ולא מנגבים.

מכניסים אותן לתוך השקית עם הפירורים המתובלים .

סוגרים שקית היטב ומנערים.

הפירורים נדבקים לשוקיים היטב עקב היותן רטובות.

מסדרים בתבנית האפיה ומתיזים ספריי שמן בטעם חמאה .

מכניסים לתנור המחומם בטורבו 200 מעלות .

אופים עד שהפירורים זהובים משהו כמו 40 דקות.

מגישים חם עם צ'יפס או מה שאוהבים כתוספת.

מבטיחה לכם שאת העונג הזה תשחזרו פעמים רבות .

את שארית הפירורים שומרים במקפיא לטיגון שניצלים או לתוך קציצות .

רוצו להכין ותתענגו.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.