קמח חגיגי לסופגניות מיוחדות

לכבוד החג תשווק חברת הטחנות הגדולות של א"י, קמח חיטה לבן בהיר אריזה חגיגית שעליה מודפסת ברכת "חנוכה שמח", והיא מגיעה בתוך קופסת פח מהודרת בעיצוב תואם, בו נוכל לאחסן קמח לאורך השנה כולה.

חג החנוכה בפתח, וכולנו חולמים על הסופגניות שבדרך. בעיקר אנחנו בחיפושים תמידיים כל שנה, אחרי מתכונים ייחודיים מקמח מיוחד, שיעשו את החג טעים יותר וטוב יותר מקודמו.

לכבוד החג תשווק חברת הטחנות הגדולות של א"י, קמח חיטה לבן בהיר אריזה חגיגית שעליה מודפסת ברכת "חנוכה שמח", והיא מגיעה בתוך קופסת פח מהודרת בעיצוב תואם, בו נוכל לאחסן קמח לאורך השנה כולה.

סיגל - קמח חנוכה 2אריזת הקמח לחג החנוכה הינה חלק מסדרת החגים המיוחדת שהשיקה החברה, הכוללת חמש אריזות של קמח בעיצוב מיוחד לחגי ישראל: ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק, בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award  לשנת 2015.

מחיר אריזת קמח לבן בהיר: 5-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג), כאשרמחיר קופסת הפח הוא נע בין 18-15 ₪ (תלוי במבצעים).

את הקמח ניתן להשיג ברשתות השיווק, בחנויות ובמשלוח ישיר לבית הלקוח. אפשר גם דרך האתר.

טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י "בחיפה, הינה טחנת קמח שהוקמה בשנת 1922 ע"י הברון רוטשילד וביוזמתו הברוכה בעיר חיפה. היא נמנית עם הטחנות המובילות בארץ וידועה באיכותו הגבוהה של הקמח ובהקפדה על בקרת איכות גבוהה של המוצרים.

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י, מציעה לחנוכה 2 מתכוני סופגניות ייחודיים:

סיגל - קמח חנוכה

מיני דונאטס אפויים במגוון טעמים

אפייה בתבנית מיני דונאטס למשך  7-5 דקות, בתנור מחומם ל-220 מעלות.

חומרים לדונאטס

175 גרם (1 ורבע כוסות) קמח חיטה לבן בהיר

1 ורבע  כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גר' (1/2 כוס) סוכר

1/2 כוס רִוְיוֹן / יוגורט
1 ביצה
23 גרם (1.5 כפות) חמאה מומסת

חומרים לציפוי:

120 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב
1-1.5 כפיות תמצית קוקוס/שוקולד/לימון/מייפל/פירות יער/וניל

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר, הרִוְיוֹן, הביצה והחמאה. יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה, ומערבבים עד להטמעה. יוצקים את הבלילה לתבניות מיני דונאטס (אפשר להשתמש בשק זילוף). יש למלא רק עד למחצית גובה התבנית. אופים 7-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מקררים 2 דקות בתבנית, ומעבירים לרשת צינון.

ציפוי

מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב והתמצית עד שאבקת הסוכר נמסה לחלוטין. טובלים מיד את הדונאטס בציפוי, ומניחים על צלחת. מומלץ לטבול את הדונאטס פעמיים, לקבלת ציפוי סמיך יותר. מפזרים מעל הדונאטס סוכריות, אגוזים או קוקוס, כל עוד הציפוי רטוב.

סיגל קמח חנוכה 3

"Funnel Cake", זנגולה אמריקנית

אפשר למצוא את הסופגנייה הנפלאה הזו כמעט בכל יריד ברחבי אמריקה. מגישים אותה חמה ועטופה באבקת סוכר, בתוך מפית נייר.

חומרים ל-8-6 סופגניות

420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר 1 כף (8 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר  240 מ"ל (1 כוס) חלב
240 מ״ל (1 כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון

להגשה

אבקת סוכר

אופןההכנה

מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה נוספת מערבבים את החלב, המים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערה של החומרים הרטובים.
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את התערובת לבקבוק פלסטיק לחיץ.
מחממים שמן בסיר טיגון. יוצקים את הבלילה מהבקבוק אל תוך השמן החם, בצורת ספירלה, בגודל הרצוי (שולטים במזיגה בעזרת האצבע). מטגנים 3-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב וצורה תפוחה קלות של הסופגנייה.

הגשה

מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.

למידע ולמתכונים נוספים באתר ובפייסבוק של החברה:

http://www.hagdolot.co.il/

https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

צילום: מנחם גרייבסקי.

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.