אמא בישלה המון עוף כשהיינו ילדים.
עוף היה בארוחת צהריים באמצע השבוע, הרבה פעמים במרק ובדרך כלל מבושל עם ירקות שונים.
בחג פורים יש מאכל מיוחד שבו מבשלים חלקי עוף שחומים שחומים עם המון בצל וצימוקים.
כל שנה.
יש גם עוף עם שומר .
מעדן שלא ייקח לכם יותר מרבע שעה – עשרים דקות עבודה. פשוט פשוט וטעים טעים.
שומר הוא ירק שאני ממש אוהבת. אוהבת את הטעם האניסי העדין שלו ואת הרכות של הבישול הארוך.
הוא נפלא גם פרוס דקדק עם לימון ושמן זית כסלט טרי.
נסו עוף עם שומר, מה איכפת לכם ? חוויה מרוקאית ייחודית.
בואו איתי.
מה
2-3 כרעיים מחולקים לירך ושוק.
3-4 שומרים שטופים ומחולקים ל-4 (הסבר לטיפול בשומר בהמשך).
3-4 שיני שום קצוצות
5-6 חוטי זעפרן או כורכום
מלח, פלפל לבן.
פטרוזיליה לקישוט.
כוס מים רותחים .
מעט שמן זית
איך
בטאג׳ין או סיר רחב שוליים ונמוך להוסיף שמן זית ולטגן את חלקי העוף לזהיבות נחמדה (אין צורך להשחים).
להוסיף את חלקי השומר מסביב לעוף.
לפזר את שיני השום .
בקערה נפרדת לערבב את המים הרותחים, הזעפן או הכורכום, מלח ופלפל לבן – ולשפוך בזהירות על כל חלקי העוף והשומר.
להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-50 דקות.
חשוב לצמצם את הרוטב ואם המים מתאדים להוסיף עוד מעט תוך כדי בישול.
טיפול בשומר
יש לקטום את הגבעולים הקשים והארוכים שמזדקרים מתוך לב השומר.
לפרוס פרוסה דקה מבסיס השומר רק כדי להיפטר מהחלק השחור של השומר.
להחזיק את השומר עומד על בסיסו, עם סכין חדה לחתוך לשניים לאורך ושוב ל-2 לאורך .
להשרות במים מספר דקות כדי לשטוף שאריות של חול.