קיש פטריות מהיר וכל כך טעים

לקראת השיעור הבא ב"פשוט לבשל" המוקדש לביצים, סיפור על הפרדת ביצים עם מוסר השכל ומתכון של קיש פטריות מהיר

תמונה2
 

קסם הקצף

אמא שלי היתה אלופת עוגת הטורט/עוגת ספוג. עוגת הספוג שלה היתה תמיד גבוהה ועסיסית.
אני זוכרת אותה מכינה את העוגה עם מקצף ידני. לא הבנתי איך הקסם הזה קורה, איך מחלבונים נוזלים ושקופים נוצר פתאום קצף לבן מוצק ואוורירי.
המקצף הידני היה עומד יציב באמצע הקערה, נטוע במקומו ולא זז.
לפני שהיתה מתחילה לעבוד, היתה פותחת כל ביצה בכלי נפרד.
כששאלתי אותה למה היא עושה את זה, הסבירה שהיא בודקת כל ביצה שלא תהיה מקולקלת ואם חס וחלילה יש בה כתם דם – דינה לפח ולכן רק אחר כך העבירה את הביצים לקערת ההקצפה.
אמי אפתה את העוגה ב"סיר פלא" ותמיד היא הגיעה לשפת הסיר או עברה אותו. בימי שישי,
רק לאחר שסירי האוכל גדשו ומלאו את המטבח לאחר שסיימה להכין אותם, רק אז הכינה את עוגת הטורט.

 כשאת לומדת מאוחר מדי

 עברו שנים ועוגות הספוג שלי גם הפכו לאגדה.
הנקודה היחידה שלא התייחסתי ברצינות למה שאמא שלי לימדה אותי.
את החלבונים הייתי מעבירה אחד אחרי השני לקערת המיקסר,
עד הפעם ההיא שפתחתי את הביצה וריח נוראי מילא את המטבח וכבר היה מאוחר מדי וכל הביצים בקערה נזרקו לפח.
מאז, אני בודקת כל ביצה לפני שאני מכניסה לקערת המיקסר. ואצלי, בניגוד לאמא שלי, קודם כל אני מתחילה עם העוגות והקינוחים.
רק לאחר שסיימתי להכין את העוגות והקינוחים אני מתחילה עם האוכל. סוויט או לא סוויט? (:

 המתכון שבחרתי לכם הפעם הוא קיש פטריות מהיר.

קיש פטריות מהיר

הכנתי לכם סרטון הדגמה:

[youtube QCyd9GJLdfs]

את קיש הפטריות מכינים עם תחתית של בצק פריך. להכנת בצק פריך כללים די ידועים וברורים מראש.
בצק פריך מתחילים להכין שראשית משתמשים בקמח מלח או סוכר, רק לאחר מכן מוסיפים את החמאה, הביצים ובסוף את המים הקרים.
אם עובדים עם מעבד מזון זה ממש קל ומהיר. לאחר שמכינים את הבצק הפריך, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.
אני הכנתי את הקיש עם פטריות שטיגנתי קלות עם קוביות בצל של "דורות" וחסכתי זמן בטיגון הפטריות. לאחר הכנת המלית, יוצקים אותה על הבצק ואופים הכל ביחד.

קיש פטריות מהיר

מתכון לקיש פטריות מהיר

 לתחתית בצק פריך

מתכון לקיש פטריות מהיר

לתחתית בצק פריך:

1 כוס קמח
100 גרם חמאה
1 ביצה
רבע כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

למילוי:

1 סלסלת פטריות שמפיניון טרי חתוכות לפרוסות
או
1 סלסלת פטריות פורטבלו טרי חתוכות לפרוסות
2 קוביות בצל מטוגן של שום דורות
3 כפות שמן זית
3 ביצים
1 מכל שמנת מתוקה – 250 ג'
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

מכינים ראשית את תחתית הבצק:
אפשר להכין במעבד מזון אולם אם אין אפשר להכין ידנית.

במעבד מזון יש לשים הקמח והמלח ולערבב.
להוסיף החמאה ולהפעיל בשניים, שלושה פולסים.
להוסיף ביצה ומים ולהפעיל עוד פעמיים.
הבצק מוכן.
מוציאים, מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור לחצי שעה.

בינתיים נכין את המלית:
בסיר יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את קוביות הדורות ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים קוביות מפטריות ומטגנים כחמש דקות.
בכלי נפרד מערבבים ביצים, שמנת מתוקה, קשקבל מלח ופלפל, מערבבים.
מוסיפים את הפטריות לבלילה ומערבבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר.

משמנים תבנית פאי ומרפדים את התחתית עם הבצק.
יוצרים שוליים מסביב לתבנית.
יוצקים את הבלילה על הבצק.

בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את הקיש בערך כשעה עד שמשחים.

אתם תהנו מכל ביס.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  sweettdooly@gmail.com  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!