את הקיש הזה יצרתי לאמא שלי האהובה שהתארחה אצלי לשבת.
אמא אוהבת מאפים מכל סוג אבל כדי להכניס גם קצת בריאות לעסק הוספתי תחתית קמח כוסמין פריכה .
המיוחד בקמח הזה הוא שאין צורך לנפות או לגעת בו .הוא מושלם מלא בערכים תזונתיים כי לא סיננו ממנו את כל הטוב והבריאות .
הוא נארץ באריזת פלסטיק אטומה לשמירה עליו .
ירקות בשוק יש בשפע והם זמינים יותר וזולים יותר היום מפירות…
לא צריך למכור כליה עבורם. נו .
שנלך להכין? שבועות בפתח – היידה גבינות.
לתחתית של תבנית 26 סמ צריך-
200 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח מלא
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח ופלפל גם .
לשים בצק נעים ואם צריך מוסים כמה טיפות מים קרים .
מעבירים לתחתית התבנית ומהדקים באצבעות כולל קצוות ושוליים.
למלית צריך –
חצי ראש כרובית קטנה מופרד לפרחים וחלוט כמה דקות במי מלח רותחים.לסנן היטב.
ראש ברוקולי קטן חתוך לפרחים כולל גבעולים קלופים שלא יהיו לנו סיבים במאפה ,לחלוט במי מלח רותחים כמה דקות.לסנן היטב.
כרישה אחת גדולה ויפה לנקות היטב מחול ומריעין בישין ,חתוכה לקוביות.כולל חצי מהענפים הירוקים יש בהם טעם רב.
2 כפות חמאה
1 מיכל שמנת חמוצה
250 גרם גבינה לבנה -מיכל קטן
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
3 ביצים טרופות
חצי כפית פלפל שחור
כף קמח תופח
מעט מלח,לא לשכוח שהבולגרית מלוחה
לפיזור והקרמה 100 גרם גבינת קשקבל
ההכנה פשוטה-
מקפיצים בחמאה את קוביות הכרישה שיזהיבו קלות
בעערה גדולה מערבבים את כל החומרים חוץ מהקשקבל ומסדרים את המסה מעל הבצק שלנו.
מפזרים את הקשקבל .
אופים כ30 – 35 דקות בתנור חם 180 מעלות.
מגישים חם עם סלט טוב ויוגורט ואתם מסודרים .
טעים כבר אמרתי .
מי שרוצה להפחית שומנים שיטגן במעט שמן את הכרישה ויחליף שמנת חמוצה ל9 אחוז וגבינה לבנה לכמה אחוזים שתרצו .
לא להחסיר את הקשקבל .הוא הטעם .
לכו להכין אתם עדיין פה?