יום חמישי אצל העיראקים הוא יום הקיצ'רי. נהוג להגישו לצד יוגורט או גבינה והגרסה הנפוצה היא עם ביצת עין מעל, כשהחלמון ניגר לתוך התבשיל הריחני.
המצרכים:
כוס עדשים כתומות שטופות
כוס וחצי אורז ארוך שטוף
3 כוסות מים רותחים
שמן לטיגון
בצל גדול
עגבניה רכה קצוצה
קופסת רסק עגבניות
ראש שום קצוץ דק
כף גדושה כמון
פפריקה, כורכום,שום גבישי, מלח, פלפל
נתחיל בשטיפה של העדשים והאורז במסננת. יש להמשיך בשטיפה עד שהמים היוצאים אינם לבנים יותר. נשרה את העדשים והאורז יחד בקערה עמוקה למשך שעה לפחות.
נחתוך בצל לחצאי טבעות ונטגן בשמן עד שנהיה שקוף. נוסיף את העגבניה ולאחר מכן את הכורכום, הפפריקה והשום הגבישי. נמשיך בטיגון לפתיחת התבלינים. נוסיף את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ונבחש.
נסנן את העדשים והאורז ונוסיף לרוטב. ממצב רתיחה יש להחליש את האש ולבשל משך עשרים דקות בלי לפתוח את המכסה. בסיום יש להמתין עשר דקות עם מכסה סגור.
בשלב הבא מקובל לטגן עם חמאה, אני השתמשתי בשמן. את ראש השום הקצוץ מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הכמון . את התערובת שופכים על האורז ומערבבים – זהו, הקיצ'רי מוכן. אפשר להגיש לצד גבינה, יוגורט – והגרסה הקלאסית – ביצת עין מטוגנת במחבת שבו טיגנו את השום והכמון. לאכול חם.